hirdetés

Így kerüld el a “mérgező” ételeket!

  • Érdeklődő

    Bezony és a legfinomabb az Epres Joghurt, melynek ízesítése egy fa kérgéből, színezése pedig a fent említett tetűből származik. Én imádom!

  • wiki

    “Az adalékok felhasználása évek óta folyó vita tárgya. Sok adalékanyagról a laikusok úgy gondolják, hogy olyan betegségek kialakulásáért felelősek, mint az allergia, a neurológiai betegségek, emésztési zavarok, rák, szívbetegség és arthritis, de ezeknek csupán töredékéről bizonyosodott be ez az állítás, és jó részük már nem is található az élelmiszer-adalékok között.”

    “Az élelmiszer-adalékokról magyar nyelven is számos helyen olvashatunk. Ezeknek a forrásoknak a színvonala meglehetősen egyenetlen és jól tükrözi a közvélemény tájékozatlanságát.”

    forrás: wikipédia

  • Vki

    És mi van az E 120( – Valódi kármin
    A valódi kármin az élelmiszeradalékok közül az egyetlen állati eredetű színezék. A savtartalomtól (pH-értéktől) függően az élelmiszereket a halványtól az élénk pirosig festi meg. A kármin nagyon ellenálló a fénnyel, a hővel és a gyümölcssavakkal szemben. A kármint már az aztékok is használták élelmiszerek és textíliák színezésére. Amerika elfoglalása után a spanyolok által talált utat Európa felé.
    Előállítás
    A valódi kármint szárított, megtermékenyített, nőstény pajzstetvekből (Coccus cacti) nyerik, amelyek egy meghatározott kaktuszfajtán élnek Peruban és Mexikóban.)-al? Egészséges talán?