Sós sütik egészséges kivitelben

Attól, hogy valaki igyekszik minél egészségesebben élni, nem kell lemondania egy kis nassiról. Mutattunk már bűnmentes édességeket és ropogtatnivalókat, most a sós süteményeken van a sor. Érdemes kipróbálni őket!

[box title=”Biscotti szezámmaggal” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

6 dkg szezámmag
3 dkg lenmag
6 dkg dió
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
2 tojás
30 ml olívaolaj
1 dl víz

Elkészítés:

Dobd be az aprítóba a magokat, verd fel a tojásokat a sóval, az olajjal és a vízzel. Keverd el a ledarált magokat a szódabikarbónával, majd add hozzá a felvert tojáshoz. Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig. A sütőből kivéve hagyd kicsit kihűlni, majd szeleteld fel vékonyan és tedd vissza mindkét oldalát 10-10 percre pirulni.[/box]

biscotti

[box title=”Snidlinges-szalonnás pogácsa” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

1 csokor snidling
2-3 szelet bacon pirítva
1/2 bögre párolt karfiolpüré
1/2 bögre kókuszolaj
1/2 bögre kókuszliszt
3 tojás
1 ek. citromlé
1 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. só

Elkészítés:

Keverd össze először a száraz összetevőket (kókuszliszt, só, szódabikarbóna), ehhez add hozzá a karfiolpürét, a citromlevet és a kókuszolajat és keverd el az egészet simára. Végül add hozzá a tojást és a bacont. Formázz a tésztából kicsi pogácsákat és tedd őket tepsibe. 10-15 perc alatt megsülnek 180 fokos sütőben.[/box]

snidlinges pogácsa

[box title=”Zabpelyhes keksz” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

2 tojás
3 ek. tejföl
5 ek. liszt
1/3 cs. sütőpor
20 dkg zabpehely
25 dkg sajt

Elkészítés:

Gyúrj tésztát a hozzávalókból, pihentesd a hűtőben legalább egy órán keresztül. Formázz a tenyereddel gömböket, lapítsd őket minél vékonyabbra (így lesznek ropogósak). Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd aranybarnára.[/box]

zabpehelykeksz

[box title=”Sajtos falatok” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

10 dkg tejföl
5 dkg parmezán sajt
1 g cheddar sajt
5 dkg tápiókaliszt

Elkészítés:

Keverd el a lisztet először a tejföllel, majd a sajtokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgass kanállal formázott kb. 4 cm átmérőjű golyókat. 180 fokra előmelegített sütőben hagyd megpirulni kb. 30 perc alatt, de közben ne nyisd ki a sütő ajtaját.[/box]

sajtos süti

[box title=”Parmezános-krumplis keksz” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

6 dkg vaj
15 dkg burgonyapüré
4 dkg reszelt parmezán sajt
13 dkg tönkölybúzaliszt
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregánó
1 tk. (négyszínű) bors
2 tk. só

Elkészítés:

Gyúrd össze az összes hozzávalót robotgépben, majd csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni fél órára. Oszd a tésztát két részre, nyújtsd ki őket kb. 2 milliméter vékonyra, majd a sodrófa segítségével (erre tekerd fel) fektesd a lapokat egymásra sütőpapírral bélelt tepsiben. Szeleteld fel derelyevágóval, majd mehet a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 10 perc alatt megsül.[/box]

sós süti

Hirdetés