Szuper blogok konyhatündéreknek

Főzni nemcsak szakácskönyvből, vagy online receptgyűjteményekből lehet, sőt egyre többen vannak, akik a puszta hozzávalókon kívül a személyes élményekre is kíváncsiak. A legjobb gasztroblogokat megtalálni azonban nem könnyű feladat. Íme, a mi kedvenceink! 

[box title=”Fűszer és lélek” box_color=”#e8581c”]

A jó hangzású blog igen kedvelt a konyhában szívesen mozgó nők körében. Mottója: hétköznap sietős, szombaton kóser. Az oldal szerkesztőjének már könyve is megjelent ebben a témában, úgyszintén Fűszer és Lélek címmel. Fűszeres Eszter zsidó szakácskönyve a legfontosabb a hagyományos kóser recepteket  a 21. század konyhatechnikájával és vizuális világával megbolondítva álmodta újra. A blogger természetesen weboldalán is  külön rovatban foglalkozik ezen ételek készítésével.

Eszter blogja egyébként nagyon praktikusan, átlátható.  Külön fülek alatt találni az olcsó, illetve a szezonális recepteket – utóbbiban évszakokra lebontva keresgélhetünk – de a desszertek is csoportosítva vannak.  A recepteken túl nyereményjátékokat is találunk az oldalon, továbbá gyermekneveléssel és a környezetbarát életmóddal kapcsolatos gondolatokat is olvashatunk a blogger tollából. [/box]

főzés, konyha, nő, ebéd, kaja, étel

[box title=”Dolce Vita” box_color=”#73b43b”]

Vrábel Krisztina blogját nézegetve két dolog tűnik fel rögtön: az első – az oldal nevéből adódóan is – az olasz konyha (egyed)uralma, másrészt pedig azok az irgalmatlanul guszta fotók, amiket ő maga készít ételeiről. A profi bloggerek általában sokat adnak a látványra, és kitanulják az ételfotózást, hiszen ezzel tudják felkelteni az ember érdeklődését, de Krisztina fotóiban van valami plusz, amitől az ember szinte érzi az ízeket a szájában. A blogot a Dolce Vita Konyha facebook oldalán érdemes követni, itt frissülnek a receptek szinte napi rendszerességgel.

A szerző egyébként úgyszintén kiadott már néhány szakácskönyvet. Egyik legújabb alkotása például a családnak és a gyerekeknek szól, melyben a receptek egy-egy jól ismert mesefigurához köthetők. [/box] [box title=”Ízbolygó” box_color=”#efef38″ title_color=”#030303″]

A blog egyik pozitív tulajdonsága – a Fűszer és Lélekhez hasonlóan – hogy valamilyen módon rendszerezve vannak a receptek, így jóval könnyebb a keresgélés. Erre nagy szükség is van, mert az oldalon fellelhető ételek igen változatosak, a szerző az idők során megismerte a különböző alapanyagok ízvilágát, kialakította saját stílusát – nyilatkozta egy magazinnak. Receptjei nagyon kreatívak, ugyanitt elmondta, instrukciók alapján már szinte nem is főz.

Ugrai-Nagy Tünde civilben saját magánóvodáját vezeti, ahol Manókonyha néven foglalkozásokat tart a piciknek – élményeit pedig le is jegyezte, így született meg egyik szakácskönyve is. [/box]

főz

[box title=”Vegasztrománia” box_color=”#9eb7dc” title_color=”#050505″]

Bede Anna, a fenti bloggerekhez hasonlóan 2007-ben hozta létre személyes oldalát, és nem meglepő módon tavaly előállt receptgyűjteményével könyv formájában is. A többiektől eltérően azonban ő a vegetáriánus ételek mestere, így a blog kifejezetten kedvez a frissen húsmentes táplálkozásra tért gasztrománoknak, akik unják a párolt zöldséget és a rántott karfiolt. Külön jó, hogy az oldalon – a különböző típusú vegetáriánus étrendek szerint – csoportosítva vannak a receptek.

A receptek tényleg nagyon izgalmasak, és hét év alatt annyi gyűlt össze belőlük, hogy az idők végezetéig lehet változatosan főzni belőlük. Az oldalon található ételeket elnézve egyébként nem csak azoknak érdemes olvasni, akik áttértek a növényi eredetű táplálkozásra. Jó ötleteket olvashatnak azok is, akik csupán egészségesebben szeretnének étkezni. [/box] [box title=”És még két pécsi blogger” box_color=”#e2a7bd”]

Nitus gasztro kalandjai

Étkezőasztal[/box]

Hirdetés