hirdetés

Ilyen volt az első hat hét!

Haszon Zsófia

2014.04.17

 • xy

  Teljesen egyetértek Névtelen! Hagyjuk végre a rébuszokat. Én például a Mit csinálnál másképp? -kérdésre biztosan azt felelném, kiállnék a jogaimért a kórházban, nem félnék, hogy “kikapok”, nem viselkednék úgy, mint egy kisdiák, akit éppen leszidnak. Csak mert érzéseim, gondolataim vannak, a saját szülésemről, ünnepemről, a gyerekemről, sőt tanácstalan vagyok, kiszolgáltatott…embernek és nőnek, no meg anyának kellene lennem, ehelyett egy sorszám, egy ágy, egy statisztikai adat lettem- és nem minden pénzkérdés! Empátiát, tapintatot, hozzáállást ingyen ad a természet. Ha ad.

 • pécsi

  Egyetértek, ha lenne elég pénzem, a másodikat maganklinikan szülném…de mivel nincs, maradok a nővérek hatalmi játékainak eszköze, a kórházi tápláléklánc legalja….

 • Névtelen

  Tisztelt Haszon Zsófia!

  A pecsma keretein belül, úgy gondolom érdemes lenni az első hat héten belül kiemelni a PTE-ÁOK Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Gyermekágyas osztályán eltöltött 3-4 nap időszakát. Szakmámból adódóan kiemelkedően sok Édesanya panaszát hallgattam, hallgatok végig, valamint saját bőrömön is sajnálattal tapasztaltam meg a gyermekágyas osztály csecsemős nővérek legtöbbjének kritikán aluli hozzáállását és munkáját, ami szomatikusan is, de legfőképp pszichésen teljesen kimeríti a szült nőket.

  Köszönettel: olvasó és Édesanya