hirdetés

Noé: a férfitestbe zárt pécsi nő

Keresztes Eszter

2013.06.04

 • Péternek, Pszicho Dóri

  Bocs, de utaságokat írsz. Pont az ellenkezőjét támasztják alá az ikerkutatáson alapuló genetikai vizsgálatok. A szexuális orientáció komplex viselkedés, ami túlnyomó részben biológiai faktorokra vezethető vissza: az egymástól külön felnevelt egypetéjű ikreknél ugyanis jellemzően hasonló nemi preferenciákat figyeltek meg. A környezet és a személyes tapasztalatok szerepe elenyésző, jobbára arra szorítkozik, hogy valaki vállalja-e, megéli-e a nemi irányultságát vagy – mint pl. Pilinszky János, József Attila – elfojtja és művészetté szublimálja. A transzneműség egyébként valóban közismert jelenség, Noé pedig egyértelműen normális. Semmi nem utal arra, hogy “sérült lelkivilágú” lenne, épp ellenkezőleg, nekem nagyon is egészséges, tevékeny és kreatív embernek tűnik.

 • Péter

  Pontosan ma olvastam erről, hogy mennyire sokat számít a nevelés abban, hogy ki milyen szexuális beállítottságú lesz. És ehhez nyilván hozzátartozik az is, hogy milyen neműnek érzi magát belül. Az, hogy az apjával nem volt jó a kapcsolata, megmagyarázza, hogy miért lett ilyen lelkibeteg. Nagyon sajnálom emiatt a helyzet miatt. Ő tulajdonképpen a figyelmeztető példa: megfelelő nevelés nélkül egyre többen lesznek a sérült lelki világú emberek.

  (Mert ehhez az egészhez a géneknek semmi közük a legújabb kutatások szerint.)

 • ?

  Ez “Abszolút Nő” ???

 • kettes alá

  egyébként szimpatikus figura így ismeretlenül is.

 • kettes alá

  nem hiszem, hogy követendő, meg egészséges, mégis azért nagyon érdekes, mennyivel másképpen látja világot noé

 • ….

  Kedves Adonisz!

  Lehet, h ismert dolog, de hogy nem széleskörben elfogadott dolog, az is biztos. Nem minden nap találkozik az ember transzneműekkel, és zászlót sem lengetnek, h: ide nézzetek! Transzi vagyok!!!

  Egész ipar épül rá, pont azért, mert érdekes, különleges, egyedi dolog…

  Szerintem idő kell az embereknek, h kiszélesítsék a látókörüket….szerintem jól haladunk…

 • Adonisz

  A transzneműség csak Pécsen számít különleges ügynek, amúgy a világ minden táján ismert, elfogadott dolog (Thaifölön pl. egész ipar épül rá). Persze nálunk még egy mezei meleg is csodabogárnak tűnik, pedig a lakosság legalább 10-15 % érintett. Mi magyarok, a nyelvi elszigeteltség és a kulturáli rövidlátás miatt gyakran azt hisszük, hogy az emberek egyfélék, pedig ahogy a táplálkozási, öltözködési, zenehallgatási szokásaink eltérnek, úgy a nemi identitások is nagy változatosságot mutatnak. Unalmas is lenne, ha mind egyformák lennénk.

 • Timi

  Elég sok TS leszbikus vagy hogy úgy mondjam homokos

 • babu

  nagyon csini szokott lenni szerintem 🙂

 • nem kell cimkézni…ő Noé…

 • Maris

  Akkor, ha jól értem a cikkből ő tulajdonképpen leszbikus? Duplacsavar!