Pécsett még nincs vége a nyárnak!

Augusztus első napját tapossuk, ami annyit jelent, hogy már csak egy hónap és vége a nyárnak. Ettől függetlenül nem kell elkeseredni, programokból augusztusban sem lesz hiány Pécsen. Összegyűjtöttük a legjobbakat! 

Ördögkatlan Fesztivál – augusztus 5-9.

A hetedik Ördögkatlan Fesztivál több mint 400 programot kínál a látogatóknak, köztük 50 koncertet, 100 családi rendezvényt, 80 színházi előadást, 30 kiállítást, 20 irodalmi eseményt és egyebek mellett 15 filmvetítést. Idén a színházi produkciókat helyezték a középpontba. A fesztivál díszvendége a budapesti Katona József Színház, Horváth Csaba rendező-koreográfus és Lajkó Félix hegedűművész lesz, de Lengyelország is díszvendégként jelenik meg a néhány nap során. Az összművészeti fesztivál során több különféle helyszín ad otthont a koncerteknek, színházi daraboknak, vásároknak, irodalmi és színes szabadidős programoknak. Vár Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend!

II. Hertelendi Fürdőfesztivál – augusztus 8-10

A három napig tartó program a sportolni, fürdőzni, szaunázni és szórakozni vágyókat egyszerre próbálja megszólítani. Lesz spinning, zumba, kangoo, aquafitness, de koncertek és diszkó is. Aki pedig igazán különleges élményre vágyik, az a szaunákat választja. A sörös-jeges borzongásról, eperhabos kényeztetésről vagy a citromos testradírról a díjnyertes Hertelendi Termálfürdő szaunamesterei gondoskodnak.

magyarok kenyere5

Déli Kapu Fesztivál és Magyarok Kenyere – augusztus 15-20.

Pécs és a dél-dunántúli régió az egyik legsokszínűbb vidék az országban, ezt kívánja bemutatni a Déli Kapu Fesztivál, amely az augusztus 20-i ünnep felvezetéseként a népi hagyományoknak adja át a színpadot. A Magyarok Kenyere Ünnepen pedig, augusztus 20-án a pécsiek és az idelátogatók a búza, az aratás és az új kenyér adta örömöt és hagyományokat ünnepelhetik, mely programja a nemzeti egységet hivatott szimbolizálni.

I. Pécs-Pogány Repülőtéri Nyílt Nap – augusztus 23.

A délben kezdődő nyílt napon a látogatóknak lehetősége lesz a kulisszák mögé pillantani. Testközelből nézhetik meg a reptéren állomásozó mentőhelikoptert, vitorlázórepülőket, valamint egy rendőrhelikoptert. Előzetes regisztráció után kiscsoportos irányítótorony látogatásokra is sor kerül majd. A futni vágyók olyan területre tehetik be a lábukat, ahol eddig csak a gépmadár járt. A Reptér RUN futóverseny résztvevői futócipőben tesztelhetik valójában milyen hosszú a kifutópálya. Sötétedés után, este 8 órakor pedig az egész országból várjuk a futás szerelmeseit, ugyanis Magyarországon először egy repülőtéri éjszakai félmaratoni futóversenyt szervezik meg Pécsen.

Szamárfül

Szamárfül Fesztivál – augusztus 22-24.

A nyári szünet utolsó hétvégéjén elsősorban a gyerekeké lesz a Zsolnay Kulturális Negyed. A fesztivál célja egyrészt a gyermek korosztály – és ezzel együtt természetesen a szülők, nagyszülők – játékos megismertetése a Kulturális Negyeddel, olyan programok segítségével, melyeknek fókuszában a lokális értékek megismerése, a környezettudatosság, az interaktivitás, az esélyegyenlőség állnak. A szervezők célja, hogy a mai gyermekek a későbbiekben a kulturális programok értő befogadóivá váljanak.

Részletes program ITT!

Régizene Fesztivál – augusztus 29-31

A hagyományteremtő céllal megszervezett zenei fesztiválon korabeli hangszereken mutatkoznak be a középkor, a reneszánsz és a barokk kor jelentős hazai és külföldi képviselői. A programokra Pécs történelmi helyszínein többek között a Középkori egyetemen, a Cella Septichorában, a Pécsi Bazilikában kerül sor.

középkori egyetem1

Állatkertek éjszakája – augusztus 29.

A két éve megkezdett hagyomány természetesen idén is folytatódik, ha nem is a Mecsekoldalban az állatkerti munkálatok miatt, de az akvárium-terráriumban, illetve a planetáriumban. A részletes programról egyelőre még nincs információnk.

Hirdetés