Haszon Zsófia

Esküvői színkavalkád: segítünk dönteni!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Álomszép fehér ruha, gyönyörű virágok, romantikus hangulat… A tökéletes esküvő szinte minden nő álmai között szerepel. Ám ahhoz, hogy a nagy nap tényleg csodálatos legyen, sok mindenre szükség van. Többek között hangulatos dekorációra. 

Miután eldöntöttük, hogy mikor és hol legyen az esküvő, majd lefoglaltuk a legütősebb zenekart, következhet a dekoráció megtervezése.

Elsősorban a domináns színeket kell kiválasztanunk, ám ez egyáltalán nem egyszerű feladat. A tengernyi árnyalat között könnyű elveszni. Pedig a végeredmény szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit, mivel párosítunk. A megfelelő kombináció kiválasztása ráadásul azért is fontos, mert célszerű azt a meghívótól, az asztal díszeken át, egészen a menyasszonyi toráig végigvinni.

Íme 2013 legtrendibb színei:

1. Elsőre meglepő lehet, de nagyon jól mutat a férfias csokoládébarna és a nőies barack egymás mellett, főleg, ha vintage stílusú esküvőt tervezünk.

2. Bár sokak számára unalmasnak és szokványosnak tűnhet, de a szakemberek szerint idén ismét nagy divat az ekrü és a bordó, vagy  a burgundi vörös színek párosítása az esküvői dekorációban. E két szín együtt, igazán szerelemes hangulatot tud teremteni.

3. A lilák közül a levendula lila az igazi sláger, méghozzá hófehérrel, vagy rózsaszínnel házasítva. Bár nagyanyáink még úgy tanították, hogy lilát a rózsaszínnel nem párosítunk, most úgy tűnik, még a Nagy Napon is megengedett ez a variáció. Ha ezzel a lehetőséggel kacérkodunk semmiképp se döntsünk egyedül, hátha a vőlegény kikéri magának a vattacukor hangulatban úszó lakodalmat.

4. Ha az olívazöld lesz a fő színünk, akkor igazán nyugodt, és békés hangulatú lehet a ceremónia. Ekrü színnel, és friss almazölddel  is párosíthatjuk, mindkettő nyerő lesz, de akár a három szín kombinációját is használhatjuk a dekorációnál. Ezek az árnyalatok különösen illenek a  természetes anyagú dekorációkhoz, és a szabadban tartott esküvőkhöz.

5. A zöldeknél maradva, még két árnyalatot meg kell említeni. A smaragd zöld nagyon kedvelt szín idén, de mivel igen merész, és erőteljes, párosítsuk hófehérrel. Így igazán elegáns és különleges hatást kelt. A borsmenta a másik zöld árnyalat, amiért megőrülnek az arák. Igazán friss és üde szín, ami tökéletes választás a tavaszi esküvőkhöz. Kombináljuk arannyal vagy púder rózsaszínnel!

6. A pinket egyelőre semmilyen árnyalatnak nem sikerült letörölnie a toplistáról. Ebben a szezonban is a legkedveltebb esküvői dekorációs színek között van.  Ám vigyázzunk, mert könnyen áteshetünk a ló túloldalára! Ha nem akarunk Barbie esküvőt, akkor csak keveset használjunk belőle, párosítsuk csokoládébarnával és/vagy hófehérrel. 

Plusz tipp: ha igazán vidám hangulatú esküvőt szeretnénk, akkor a pinket akár a narancssárgával is variálhatjuk.

7. Az esküvő szóról valószínűleg keveseknek ugrik be a sárga szín, mégse vessük el rögtön.  Az idei évben kifejezetten trendi az ekrüt vagy a tört fehéret napsárgával vagy pasztell sárgával párosítani. A forró nyári hangulatot idéző színek kifejezetten jól passzolnak egy szabadtéri lagzihoz.

 

Nagy divat a kalocsai

Ha kifejezetten a magyar trendeket nézzük, akkor újabban egyre népszerűbbek a kalocsai  mintával díszített menyasszonyi ruhák. Ez a hangulat pedig visszatér a dekorációban is – mondja Werner Nikoletta, esküvőszervező. A dekorációt fehér székszoknyával, piros-zöld masnikkal, fehér szalvétákkal és kalocsai motívumokkal díszített szalvétagyűrűkkel igen egyszerűen és nagyszerűen meg lehet oldani. De akár az ültetőkártyán is megjelenhet ez a kedvelt díszítés – teszi hozzá a szakember. 

 

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Videón a halálgép utolsó pillanatai

Videón a halálgép utolsó pillanatai

A felvételen hallatszik, hogy több nyelven azt sikoltják: "istenem", ami arra utal, hogy az utasok tudták, milyen helyzetbe kerültek.

Milliárdos internetfejlesztés Baranyában

Milliárdos internetfejlesztés Baranyában

A 70%-ban európai uniós támogatást élvező fejlesztés keretében 150 kilométernyi, föld alatt vezetett optikai kábellel teremtenek kapcsolatot.

Durván szeles lesz a szerda

Durván szeles lesz a szerda

Baranyára citromsárga riasztást adtak a várható 70 km/h-s szél miatt.

7 tipp hogy ne menjen rá a gatyád az esküvődre!

7 tipp hogy ne menjen rá a gatyád az esküvődre!

Bizony vannak olyan részletek, amin lehet és érdemes is spórolni az esküvő szervezése során, hogy minél több maradjon a házasság első napjaira! Mutatunk néhányat!

Kamarai díjak: behajtják

Kamarai díjak: behajtják

Baranyában átlag feletti a vállalkozások fizetési hajlandósága, 115 millió folyik be a kasszába. De még így is van nem fizető.

Ezt a levelet írta Orbánnak a Quaestor vezér

Ezt a levelet írta Orbánnak a Quaestor vezér

Gyakorlatilag mindent bevett Tarsoly Csaba azért, hogy megmentse az állam a brókereket. Nem jött be.

Sordöntő meccs előtt a PEAC

Sordöntő meccs előtt a PEAC

Április 2-án, 17.00-kor a Lauber Dezső Sportcsarnokban lép pályára a PEAC-Pécs és a DVTK.

Vége a lezárásnak az M6-oson

Vége a lezárásnak az M6-oson

A balesetben két személygépkocsi ütközött össze. Egy személy megsérült, a mentőhelikopter kórházba vitte.

Leszorította a BMW-s, majd megrugdosta áldozatát

Leszorította a BMW-s, majd megrugdosta áldozatát

Szemtanúkat keresnek a zsaruk, akik látták, hogy mi történt fényes nappal az Ürögi fasorban.

Rengeteg zsaru lesz húsvétkor

Rengeteg zsaru lesz húsvétkor

Már csütörtöktől elkezdődik az országos ellenőrzés. Mindenre nagyon figyelnek majd.