Haszon Zsófia

Esküvői színkavalkád: segítünk dönteni!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Álomszép fehér ruha, gyönyörű virágok, romantikus hangulat… A tökéletes esküvő szinte minden nő álmai között szerepel. Ám ahhoz, hogy a nagy nap tényleg csodálatos legyen, sok mindenre szükség van. Többek között hangulatos dekorációra. 

Miután eldöntöttük, hogy mikor és hol legyen az esküvő, majd lefoglaltuk a legütősebb zenekart, következhet a dekoráció megtervezése.

Elsősorban a domináns színeket kell kiválasztanunk, ám ez egyáltalán nem egyszerű feladat. A tengernyi árnyalat között könnyű elveszni. Pedig a végeredmény szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit, mivel párosítunk. A megfelelő kombináció kiválasztása ráadásul azért is fontos, mert célszerű azt a meghívótól, az asztal díszeken át, egészen a menyasszonyi toráig végigvinni.

Íme 2013 legtrendibb színei:

1. Elsőre meglepő lehet, de nagyon jól mutat a férfias csokoládébarna és a nőies barack egymás mellett, főleg, ha vintage stílusú esküvőt tervezünk.

2. Bár sokak számára unalmasnak és szokványosnak tűnhet, de a szakemberek szerint idén ismét nagy divat az ekrü és a bordó, vagy  a burgundi vörös színek párosítása az esküvői dekorációban. E két szín együtt, igazán szerelemes hangulatot tud teremteni.

3. A lilák közül a levendula lila az igazi sláger, méghozzá hófehérrel, vagy rózsaszínnel házasítva. Bár nagyanyáink még úgy tanították, hogy lilát a rózsaszínnel nem párosítunk, most úgy tűnik, még a Nagy Napon is megengedett ez a variáció. Ha ezzel a lehetőséggel kacérkodunk semmiképp se döntsünk egyedül, hátha a vőlegény kikéri magának a vattacukor hangulatban úszó lakodalmat.

4. Ha az olívazöld lesz a fő színünk, akkor igazán nyugodt, és békés hangulatú lehet a ceremónia. Ekrü színnel, és friss almazölddel  is párosíthatjuk, mindkettő nyerő lesz, de akár a három szín kombinációját is használhatjuk a dekorációnál. Ezek az árnyalatok különösen illenek a  természetes anyagú dekorációkhoz, és a szabadban tartott esküvőkhöz.

5. A zöldeknél maradva, még két árnyalatot meg kell említeni. A smaragd zöld nagyon kedvelt szín idén, de mivel igen merész, és erőteljes, párosítsuk hófehérrel. Így igazán elegáns és különleges hatást kelt. A borsmenta a másik zöld árnyalat, amiért megőrülnek az arák. Igazán friss és üde szín, ami tökéletes választás a tavaszi esküvőkhöz. Kombináljuk arannyal vagy púder rózsaszínnel!

6. A pinket egyelőre semmilyen árnyalatnak nem sikerült letörölnie a toplistáról. Ebben a szezonban is a legkedveltebb esküvői dekorációs színek között van.  Ám vigyázzunk, mert könnyen áteshetünk a ló túloldalára! Ha nem akarunk Barbie esküvőt, akkor csak keveset használjunk belőle, párosítsuk csokoládébarnával és/vagy hófehérrel. 

Plusz tipp: ha igazán vidám hangulatú esküvőt szeretnénk, akkor a pinket akár a narancssárgával is variálhatjuk.

7. Az esküvő szóról valószínűleg keveseknek ugrik be a sárga szín, mégse vessük el rögtön.  Az idei évben kifejezetten trendi az ekrüt vagy a tört fehéret napsárgával vagy pasztell sárgával párosítani. A forró nyári hangulatot idéző színek kifejezetten jól passzolnak egy szabadtéri lagzihoz.

 

Nagy divat a kalocsai

Ha kifejezetten a magyar trendeket nézzük, akkor újabban egyre népszerűbbek a kalocsai  mintával díszített menyasszonyi ruhák. Ez a hangulat pedig visszatér a dekorációban is – mondja Werner Nikoletta, esküvőszervező. A dekorációt fehér székszoknyával, piros-zöld masnikkal, fehér szalvétákkal és kalocsai motívumokkal díszített szalvétagyűrűkkel igen egyszerűen és nagyszerűen meg lehet oldani. De akár az ültetőkártyán is megjelenhet ez a kedvelt díszítés – teszi hozzá a szakember. 

 

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Csúszósak az utak, egyelőre nincs baleset!

Csúszósak az utak, egyelőre nincs baleset!

Szakad a hó Baranyában. Az utak egyenlőre járhatóak. De több helyen már megmarad az aszfalton a hó, ami latyakossá és csúszóssá teszi a felületet.

Pécs volt a díszvendég Brüsszelben

Pécs volt a díszvendég Brüsszelben

Az esemény fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke volt, támogatottja pedig országunk első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány üzemeltet.

Mini flashmob Pécsen

Mini flashmob Pécsen

Vasárnap délután 4-kor a pécsi német konzulátus előtt a villámcsődületnek beharangozott összejövetelen csak néhány ember verődött össze.

Karamboloztak a 6-oson Mecseknádasdnál

Karamboloztak a 6-oson Mecseknádasdnál

A balesetben ketten könnyen, míg egy ember súlyosan megsérült.

Tíz centi hó eshet holnap reggelig

Tíz centi hó eshet holnap reggelig

A délután második felétől az ország déli felén egyre több helyen valószínű csapadék; délnyugaton a kezdeti havas esőt havazás váltja fel.

Német lapok cikkeznek Magyarországról

Német lapok cikkeznek Magyarországról

Egy német konzervatív német lap a Magyarországon tevékenykedő német cégek helyzetéről közölt írást Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásával kapcsolatban, egy másik lap pedig kommentárt közölt a témában.

Így készítsd el az egzotikus gyümölcsöket!

Így készítsd el az egzotikus gyümölcsöket!

Mihez kezdjünk a boltokban kapható licsivel, sárkány gyümölccsel vagy kumquattal? Mutatunk három receptet pécsi gasztroblogger segítségével, amit biztosan nem felejtenek el a vendégek.

Ennyit keresnek a tisztségviselők!

Ennyit keresnek a tisztségviselők!

Az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének, valamint a legfőbb ügyésznek is nyilatkoznia kellett a tavaly év végi vagyoni helyzetéről

Pécsett egyedülálló osztály indulhat szeptembertől

Pécsett egyedülálló osztály indulhat szeptembertől

A művészeti osztállyal közösen kosárlabdázó osztály indulhat a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában.

Kimaradtak az életpálya-modellből a NAV-osok

Kimaradtak az életpálya-modellből a NAV-osok

Különösen méltánytalannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozói kimaradnak a közszolgálati életpálya-modellből.