hirdetés

Kamu a meleg ollós hajvágás?

Haszon Zsófia

2013.12.17

 • Décsi Péterné

  2 év után megyek újra hajat vágatni, bár még most sem törik a vége! Előtte pár hét alatt szó szerint szétváltak a hajvégeim. Sosem tudtam megnöveszteni a hajam, végre növeszthetem.

 • Tatos Levente

  Kedves Zsófia!

  A hajszálak végeinek töredezettsége és a hajszálak végeinek szálkásodása nem egy és ugyan az.
  Melegolló használatával nem a töredezettség, hanem a szálkásodás szüntethető meg. Igen, fizikai hatásra történik a szálkásodás is és a töredezettség is.

  Igen, az is nagyon fontos, hogy milyen hőmérsékleten történik a hajszálak vágása. Ha túl magas, akkor éget és az károsít. Igen, megosztott a szakma, hiszen a hajszálak vágás utáni természetes hajvég védő mechanizmusa is beindul. Vagyis a hajszálak végeinek levágásával, hajszálak belsejében lévő, úgynevezett kit anyag a hajvégek felszínére kerülnek és ott megdermedve lezárják a hajszálak végeit. Így védik azt a szálkásodástól és egyéb sérülésektől. De idővel az eltűnik onnan. Mosás, fésülés, egyéb fizikai behatások miatt.

  Tisztelettel:
  Tatos Levente

 • ERrzsi néninek

  Jobbulást kívánok Erzsi néninek! és ne felejtse el, hogy ma 15:35-kor a Dél királynője, este 21:50-kor pedig a Szulejmán kezdődik az RTL klub-on és egy újabb izgalmas és új ismeretekkel teli igazi élményt ad!!!!

 • Erzsi néni

  Köszönöm ezt a kiemelkedő fontosság témát boncolgató, igen színvonalas írást. Valószínűleg sok magyar daganatos kisnyugdíjassal együtt igen nagy hasznát fogom venni a benne található ismereteknek, itt az onkológián.