Tudjuk, mit fogsz reggelizni a következő hónapokban!

Friss, új, egészséges ötletet tavaszi alapanyagokból, amikkel kiváltható az unalmas, és kevésbé egészséges reggeli.  Bár ma már minden zöldséget és gyümölcsöt kedvünkre beszerezhetünk az év bármely szakában, azért érdemes figyelni a szezonális alapanyagokra, amiket megutaztatott társaik helyett frissen vásárolhatunk meg. Lánczos Sándor pécsi szakács volt a segítségünkre a remek ötletek összegyűjtésében. 

hirdetés

Egyéjszakás zabkása

zabkása

Ennek a reggelinek a nagy előnye, hogy mire felébredünk, már csak evőeszközt kell ragadnunk hozzá. Ráadásul a hozzávalókat is bátran variálhatjuk. Mi most a narancsos, vaníliás, kókuszos változatot ajánljuk, de jól működik eperrel-fahéjjal is. Sőt, később a cseresznye-bazsalikom szintén tesztelhető.

Hozzávalók 2 adagra:

  • 160 g zabpehely
  • 3,75 dl tej
  • 1,2 dl görög joghurt
  • 1 ek kókusz
  • 0,5 tk vanília aroma
  • 1 narancs leve és héja
  • Ízlés szerint méz

Elkészítés:

Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze, tegyük két lezárható üvegbe, és mehet a hűtőbe. Reggel elővesszük, reszelt narancshéjjal megbolondítjuk, illetve ha szükséges mézzel édesíthetjük. Egyszerű, gyors, finom, és egészséges!

A fenti recept mellett két ötletet is adunk, amivel már a jól ismert és számtalanszor elkészített reggelik is megbolondíthatóak.

Omlett és rántotta extrán!

omlett

Érdemes kísérletezni a konyhában, hiszen apró változtatásokkal is kellemes, új ízekkel gazdagíthatjuk a megszokott receptjeinket. A tojásos reggeli estében csak annyi a dolgunk, hogy az éppen szezonális fűszernövényekkel szórjuk meg a készülő ételt. Próbáljuk ki a medvehagymás, vagy spenótos, esetleg kapros változatot. Hamarosan egyre több zöldség között is válogathatunk. A retek és újhagyma már bevethető, amiből akár salátát is készíthetünk a tojás mellé.

Epres saláta

eper

Nem feltétlenül jut eszünkbe az epret friss zöld salátával enni, pedig meglepően finom ízkavalkád lesz a végeredménye. A titka pedig a mézes-balzsamecetes öntet, amit szintén gyors és könnyű elkészíteni.

Öntethez hozzávalók:

  • 2 ek fehérbor ecet
  • 3 ek víz
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 2 kk olíva olaj
  • Só, bors ízlés szerint