11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAbszolút Pécs2017: a pécsi hülyebűnözés éve

2017: a pécsi hülyebűnözés éve

Idén szinte minden hónapra esett egy-két olyan meghökkentő rendőrségi vagy törvényszéki hír, amelyek nem bűnözői mesterelmékről tanúskodnak. Búcsúztassuk az óévet a megyei hülyebűnözés csúcsteljesítményeivel!

A minőségi szesz és a sarokreszelés nagy rajongója

Az esztendő egy igen merész lopással kezdődött. Egy férfi egy pécsi hipermarketből úgy akart ellopni két üveg whiskey-t és egy sarokreszelőt, hogy lekapta róluk az áruvédelmi kütyüt. Egyből lekapcsolták, nem meglepő módon. Pedig egy jól betintázott sarokreszelésnél nincs is jobb.

A bosszú eszközei: vaj és mosópor

Februárban történt, hogy egy pécsi férfit nagyon zavart a szomszéd kölykök hangzavara, ezért pedig úgy állt bosszút, hogy kocsijuk benzintankjába hajnaltájt vajat és mosóport öntött. A dolog összejöhetett volna, de a szomszéd nő kiszúrta a vegyészmérnöki babérokra törő haragosát, és ráhívta a zsarukat.

Annyira ráért a tolvaj, hogy elaludt a tetthelyen 

Egy pellérdi üzlet tulajdonosa kért segítséget a rendőrségtől februárban, mivel nyitáskor egy ismeretlen férfit talált az épületben. A férfi egy tolvaj volt, aki éjszaka ment be a boltba, mert annak ajtaja nyitva volt. A nagy tolvajlásban viszont annyira megfáradt, hogy ott helyben el is szundított. Másnap reggel a rendőrök elvették tőle azt a 20 ezer forintot, amit lenyúlt a kasszából. Csúcsbűnözői karrierje itt ért véget egy időre.

A flexes bankrablózsenik tündöklése és bukása

Ez ugyan tavalyi eset, de idén februárban tárgyalták, és már csak azért sem hagyhatjuk le a listáról, mert simán a megye egyik legszánalmasabb bűntényéről van szó. Nagyjából olyan lehetett ez az egész, mintha az Ocean’s Eleven című film trükkös tolvajai mindent elszúrtak volna, de úgy nagyon.

A vádlottak egy benzinmotoros flexszel próbáltak felnyitni egy bankautomatát, majd elmenekültek, mert beszédültek a nagy munkában felszabadult kipufogófüsttől. Pedig 16 millió forint volt a gépben. Lapunknak korábban nyilatkozott az egyik vádlott, aki szerint ez egész terv kudarcra volt ítélve. Amikor kimenekültek a bankból, a flexelő férfi rosszul lett és összeesett, egyik társa vonszolta magával az autóig.

Eddig jutottak

– Nem tudtunk elmenekülni autóval, mert a kocsi rossz fokozatba volt kapcsolva, és ezért nem indult el. A sofőr idegességében nem tudta kezelni az automata váltót, nem jött rá, hogyan kellene elindulni – tette hozzá az egyik vádlott, aki korábban nyilatkozott lapunknak.

Tízezreseket fénymásolni jó ötlet, nem?

Idén februárban ítélték el azt a zsenit is, aki tízezresekről készített fénymásolatokat, majd egy helyi kocsmában azzal próbált meg fizetni. Nincs több mondanivalónk az ügy kapcsán.

A zenélő mozgóárusokat megütik, ugye?

Májusi sziesztája közben zavarta meg azt a higgadt, nyugodt, békés birjáni úriembert egy mozgóárus zenélő kocsija, aki ezt személyes sértésnek vette. Leintette a kocsit, udvariasan megkérte a sofőrt, hogy tekerje le az ablakot. Mikor ez megtörtént, benyúlt az ablakon és párszor megütötte a sofőrt. Nem igazán tudjuk, hogy hogyan gondolta, hogy megúszhat ilyesmit. A tanulság viszont nyilvánvaló.

Egy keresztelő, a legkevésbé keresztényi szellemben

Ezt a csodálatos tavalyi ügyet idén tárgyalta tovább a bíróság, ezért fér el válogatásunkban. Íme a sztori, ami olyan, mintha egy akció-vígjátékot rendeztek volna a megyében: tavaly nyáron egy százfős társaság ünnepelte egyikük keresztelőjét egy baranyai faluban, amikor összevesztek a zenén. Az egyik vádlott ugyanis külön fizetett a zenészeknek és számot kért a bandától, amin a másik család felháborodott. A vita verekedésbe fulladt, törött sörösüvegeket és székeket is használtak a családi bunyóban. Az elkeseredett harc során súlyos, életveszélyes fejsérülést is szerzett magának az egyik delikvens.

Amikor nagyon kell az a fránya nikotin

Szeptemberben ütötte egymást két teklafalui srác és egy lány egy ház udvarán. Az egyik fiatal, 19 éves férfi a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy azért veszett össze 20 éves testvérével, mert az barátnőjével elszívta az összes cigarettáját. Extrém példa ez a dohányzás egészségkárosító hatásaira.

Nagyot mentek a rendőrpofozó fröccskirálynők

Érdekes ügyet tárgyalt októberben a Siklósi Járásbíróság: két nő, anya és lánya a harkányi Fröccsmaraton után rendőrökkel dulakodott, végül bilincsben vitték el őket. Íme a több mint durva sztori: a hirtelen felhőszakadás miatt taxival kívántak hazamenni, azonban az általuk kiválasztott taxi nem vette fel őket. A két nő ekkor egy közelben parkoló rendőrkocsihoz ment, az egyik nő annak oldalát ütögetve kiabálni kezdett, hogy hol vannak a rendőrök.

Ezt látva a szolgálatot teljesítő rendőrök odaléptek és megkérdezték, hogy miben segíthetnek. A nő azt mondta, hogy egy taxisofőr megütötte, azonnal hívjanak mentőt. A járőr azt válaszolta, ha történt volna ilyen, látniuk kellett volna – lévén csak ki kellett nézni az ablakon. A nő ezután nyitott tenyérrel a rendőr felé ütött, sőt a vádirat szerint több alkalommal megkísérelte ágyékon térdelni a járőrt, ez nem sikerült neki.

A zászlós a nőt megbilincselte és megpróbálta beültetni a rendőrkocsiba, aminek a lány ellenállt, majd megpróbálta megrúgni az intézkedő rendőrt – sikertelenül. Az anyja pedig lökdöste, szidta közben a zsarut, akinek társa őt is megbilincselte. A vádlottakat a zsaruk bevitték, de nem úszták meg a kocsiban sem, mert az egyik hölgy végigszapulta és kétszer-háromszor le is köpte őket, áll a vádiratban.

Lovaskocsis üldözésről sem mindennap hallunk

Szürreális, bizarr jelenet következik: egy részeg férfi októberben a háza előtt ütlegelte lovát, amit egy arra sétáló gyerekes család észrevett. A család megijedt, ezért lementek a járdáról az úttestre, hogy kikerüljék az ittas férfit. A férfinak ez nem tetszett, kiabálni kezdett, majd felpattant a lovaskocsijára és üldözőbe vette a családot. A családnak többször is el kellett ugrania a dühös kocsis elől, naná, hogy kihívták a zsarukat.

A legrégebbi trükk, ami nem működött

Százezer forint helyett csak pár ezret akart fizetni novemberben egy férfi Pécsett egy áruházban. Méghozzá úgy, hogy egy játékkonzolra egy bögre árcímkéjét ragasztotta rá. A pénztárosnak persze, hogy feltűnt a hatalmas trükk.

A lúzer füves és keménykezű édesapja

Az atyai szeretet nem ismer határokat. Jól példázza ezt az a novemberi eset, mikor egy nyugotszenterzsébeti férfi a saját fiára hívta ki a rendőröket, mert annak kabátjában talált 5 grammnyi marihuánát. Szerencsétlen kezdő drogost még az ág is húzta, kénytelen volt beköpni azt a haverját, akitől a füvet vette. A családi és baráti kötelékeket így gyengíti meg a kábítószer, érdemes tanulni a fiú példájából.

A komlói tolvajfejedelem, aki térfigyelő-kamerát lopott

A Pécsi Járásbíróság nem is olyan rég, december elején helyezte előzetes letartóztatásba azt a férfit, aki briliáns módon két, az önkormányzat tulajdonát képező térfigyelő-kamerát kaparintott meg. Vajon ezek a több mint 300 ezer forintot érő kamerák felvették a tolvajt? A Robin Hood egyébként közel 42 ezer forint értékben csórt szeszeket is különböző üzletekből, de állítólag 296 ezer forint értékben lopott hat polgártól műszaki cikkeket, sőt e tettei során több mint 65 ezer forintnyi kárt is okozott.

A komlói tolvajkirályról úgy hírlett – és ez bizonyosságot is nyert –, hogy másik büntetőeljárás is folyamatban volt ellene, éppen emiatt is tartottak tőle, hogy kibújik a felelősségre vonás alól, vagy éppen folytatja az illegális vagyonszerzést, ezért inkább a bíróság leültette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő