A kosztümtől a Yokka sütikig

Egyszerűen már nem élveztem a munkámat – mondja Szabó Réka Kata. A pécsi lány a biztosat adta fel a bizonytalanért, amikor egy éve otthagyta jól fizető állását, hogy megvalósítsa az álmait. Két diploma, két gyerek, két felsőfokú nyelvvizsga és nyolc évnyi munkaviszony után kitalálta a Yokka sütit. Bejött neki!

 

A megyei önkormányzatnál dolgoztál, diplomás vagy, nyelveket beszélsz és kényelmes állásod volt. Miért váltottál?

Egy hivatalban dolgozni sok szempontból nagyon kényelmes és kiszámítható lehet, de egyúttal nagyon nehéz is. Egy idő után már nem jelentett kihívást és bár külső szemlélőként a munkám valószínűleg egy álom lehetett, ennek ellenére nem tudtam elképzelni magam 10 év múlva a Hivatalban…

Mi az, ami hiányzott?

A munka már nem volt kielégítő. Sok olyan példát láttam, ahol a fásultság az eredmény rovására ment. Ha a legfőbb cél túlélni a napot, lehetőleg minél kevesebb feladattal, az nem az én világom.

Ezek szerint a sütikkel több a munka…

A vállalkozást férjemmel indítottuk el. Ő a kezdetektől mindenben támogatott és a mai napig az ő munkája biztosítja a megélhetést a család számára, de emellett a cégben ő a “marketing divízió” vezetője, ő kezeli a facebook oldalunkat. Két kicsi gyermekünk miatt, a családunk nélkül ez az egész nem jöhetett volna létre és nem működhetne. Ami a műhely kialakítását illeti, mások lakást vásárolnak, mi ebbe fektettünk be. Élelmiszerrel dolgozni hatalmas kihívás, az üzleti részéről nem is beszélve, úgyhogy nem mondhatnám, hogy egyszerű…

Te egyébként szereted az édességet?

Imádom a csokoládét és a süteményt, de fontos számomra, hogy jó minőségű legyen az édesség. Sokáig pl. azt hittem, nem szeretem a fagyit, aztán rá kellett jönnöm, hogy csupán arról van szó, hogy addig még nem ettem igazán jót.

 

[frame]Mi az a Yokka süti?

Kizárólag minőségi alapanyagokból készült pécsi édesség. Minden csokoládés sütemény eredeti belga csokiból készül, a krémekhez pedig Franciaországból hozatják a gyümölcspüréket. Adalékanyagok és tartósítószerek egyáltalán nem, cukor pedig csak annyi van bennük, amennyi kihozza a hozzávalók finom ízét. [/frame]

 

Meg lehet élni a sütikészítésből?

Attól még nagyon messze vagyunk – talán soha nem is fogunk, de ha nekem a korábbi hivatalbeli jövedelmemhez hasonló megélhetést biztosít, annak már örülni fogok. Még csak egy éve működünk és lassan már kezdünk bekerülni a köztudatba, ettől optimista vagyok.

Mit javasolsz azoknak a nőknek, akik szeretnének váltani, de nem mernek?

Az ember élete döntések sorozata, mindenkinek a saját kezében van a lehetőség, hogy változtasson. Nyilván, ha nem lett volna meg a háttér (és itt első sorban a család támogatására gondolok), a Yokka Kézműves Cukrászműhely csak egy álom maradt volna. De adódott az alkalom és éltünk a lehetőséggel. Minden nehézség ellenére, ha nem vágtam volna bele, 40 évnyi irodai munka után a halálos ágyamon, biztosan nagyon-nagyon bántam volna. Többször eszembe jutott már, hogy mi lenne, ha még a Hivatalban dolgoznék, de már el sem tudom képzelni!

Videós összeállítás a sütiről és készítőjéről: KLIKK IDE!

 

 

[frame]Ahol belekóstolhat a pécsi sütibe

Egyelőre a Király utcai Semiramisban, illetve a Semiramis Garden Panoráma kávézóban és a Jókai téri Varázslat Cupcake & Coffee-ban lehet megkóstolni a különleges sütiket a Tettyén. Emellett a Csinos Presszóban is kapható a finomság, amely kifejezetten passzol a fröccshöz is![/frame]

 

  • Berg

    Bátor nő! Gratulálok neki és csak így tovább. Több ilyet Pécsre.