Hajnalig mulattak az első napon

Három év kihagyás után tegnap újra kinyíltak a Bőrgyár kapui, teret engedve ezzel a régóta várt Pécsi Egyetemi Napoknak. A bejáratnál egy időkapu fogadja az érkezőket, akik ezen keresztül léphetnek be a PEN-dimenzióba.

Bár a kezdés csúszott, Ákos előadása alatt dübörgött a nagysátor, aki különleges hangzású koncertjével bőven kárpótolta közönségét. Ízelítőt adott a 2084 című új albumáról, de a klasszikus Bonanza Banzai dalok elektronikusabb változatai is felcsendültek.

Minden korosztályból szép számmal érkeztek rajongók és zenekedvelők, ám sokan csak Ákos miatt látogattak ki az első napra. Azonban tizenegy óra után már az Irie Maffia szórakoztatta a “penelőket”. Az embertömegre ők sem panaszkodhattak, ugyanis sikerült megtölteniük Pécs és a PEN történetének eddigi legnagyobb koncertsátrát. Éjféltől pedig a Zen&Roll színpadon fellépő Random Tripre csápoltak a a bulizók.

A kezdés megalapozta a fesztivál hangulatát. Csütörtökön többek között a Kiscsillag és a tizedik születésnapját ünneplő Punnany Massif miatt lesz hangos a Bőrgyár. De Péterfy Bori és Loveband, Anna & the Barbies, a Hősök és még számos előadó fellép.

 

Hirdetés