hirdetés

Lenne munka Pécsett, de nincs szaki

 • András

  Szerencsés véletlenbe tartozok hiányszakmaként elvégeztem a forgácsolót, és lett is munkám.
  A szakmunka nem büdös, de a fizetés a végzett szakmunka arányában így sincs meg fizetve, gyakorlatilag végzettség nélkül is elmehetnék polcot pakolni a hipermarketekbe…
  Igéretek vannak, tervezgetni is lehet, meg valósítani NEM!!!

 • Csaba

  Azt mondják hiányszakma a gépi forgácsoló! Akkor négy éve miért nem találok Pécsett munkát?
  Fél országot bejártam már, de messze is csak ideiglenesen lehet elhelyezkedni, mert a fizetés kevés és abból kell fizetni a szállást, ellátást, és hát az ember ugye a családnak szeretne hazaadni, mert azoknak meg kell élni. Akkor ez hiányszakma? Képzik a fiatalokat, de hol fognak dolgozni, ha gyakorlott szakik sem tudnak elhelyezkedni?

 • Bazsi

  Nem büdös a szakmunka csak ahogy Sanyi írta: Nem mindenki vállalkozó, ha alkalmazottként csinálja akkor max napi nettó 4000 , és lehet hogy be sem jelentik. Hozzátenném hogy lehet hogy ki sem fizetik. Én 23 éves vagyok sajnos el kellett mennem Pécsről mert vagy minimálbérre jelentenek be vagy be sem jelentenek vagy van aki csak 3 órába jelent be. Nincs fix munkaidő, kiábrándítóak a körülmények, nem megfelelő a szerszámozottság. Gyakorlatilag nem lehet dolgozni. Több helyen vasárnap is benntartják az embert túlórának nevezve aztán nem fizetik ki és ha megkérdezed hogy miért megkér hogy “csúszd le” vagy azt mondják hogy “válság van”. Nem mondom hogy nincs hiba a szakmunkásokban de rettenetes a magyar munkáltatói hozzáállás. Hazavágyom nagyon de amíg ilyen a helyzet Pécsett addig nem igazán van miről beszélni.

 • Sanyi

  Pityuka
  Nem mindenki vállalkozó, ha alkalmazottként csinálja akkor max napi nettó4000 , és lehet hogy be sem jelentik.
  Na ezért nincs elég szakmunkás , mert aki teheti elmenekül ebből a lehetetlen idióta helyzetből.

 • pityuka

  tényleg büdös a munka, pedig eszméletlen jól lehet keresni. A mi gázszerelőnk félóráért elkért 5ezret, oké benne van a benzin, stb. de akkor is marad a zsebében legalább 3 rugó tisztán. Ha csak nyolc órát dolgozik akkor ez 24 ezer forint. Simán megvan a félmillája havonta. És ráadásul jól is csinálja, amit csinál. vagyis szívesen odaadom neki a lovét, mert tudom, hogy rendesen dolgozott. ehehz képest inkább telefonközponba, meg jegyeladónak mennek a diplomások.

 • Norbi

  Az a baj, hogy büdös a szakmunka. Kívánom a legjobbakat az esztétáknak, bölcsészeknek, végülis a mekibe már megvan a belépődiplomájuk.