Haszon Zsófia

Műsort vezet majd Pécs Arca

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Két hét múlva indul a köztévén Borbás Marcsi és férje, Krisztics Dezső legújabb produkciója Ég, föld, férfi, nő címmel. Az országjáró magazin két utazója Nagy Sándor műsorvezető és Weisz Fanni, Pécs jószolgálati nagykövete. A műsorban a két szereplő saját, szubjektív szűrőjén keresztül ismerhetjük meg a magyar tájakat határon innen és határon túl. 

Weisz Fanni korábban Borbás Marcsi vendége volt a Gasztroangyalban, aki ezen alkalommal említette Fanninak, hogy egyszer a jövőben szívesen forgatna vele egy műsort.

- Annyira imádtam, hogy ennyire hisz bennem. Aztán egyszer csak jelentkezett, hogy akkor itt az idő, kezdjük el. Nem is sejtettem, hogy valóban komolyan gondolja – meséli lelkesen a pécsi lány.

Ég, föld, férfi, nő, Weisz Fanni

Pedig a műsor készítői komolyan gondolták. Nem ismeretterjesztő, sőt, nem is esélyegyenlőségi magazint szerettek volna létrehozni, a cél egyfajta road movie, szubjektív útifilm volt. Egy szórakoztató, élménydús műsor, amely kétféle világnézet találkozásán keresztül mutatja be a magyar vidékeket. Fanni és társa, Nagy Sándor tehát inkább utazók, mint műsorvezetők a produkcióban.

- Elindulnak ketten felfedezni Magyarország határon innen és határon túli tájait, és az ő látásmódjukon – egy halló férfién és egy siket, törékeny nőjén – keresztül szeretnénk bemutatni a vidékek kevésbé ismert szegleteit. Mondhatnám úgy, hogy Fanni és Sándor kellőképpen lelépnek a térképről – magyarázza Krisztics Dezső, a műsor egyik producere és dramaturgja.

Ég, föld, férfi, nő, Weisz Fanni

Fanni a műsorban jelelve beszélget az interjúalanyokkal és utazótársával, ám olykor-olykor saját hangját is hallatja. És bár a műsor nem érdekvédelmi magazinnak készült, a pécsi lány úgy érzi, általa újabb ajtók nyílhatnak ki a fogyatékkal élők elfogadása előtt.

- Most úgy érzem, egy új fejezet érkezett el az életembe, az Ég, föld, férfi, nő sorozattal,a mely óriási előrelépést jelenthet és elindíthat egyfajta szemléletváltást az embereknél, hiszen a televízió formálja az ifjúságot. Örülök, hogy mindennek a része lehetek, sőt dupla öröm, hiszen ezt a csomó új csodát, ami most az életembe érkezik a műsorral rögtön tovább is adhatom a közönségnek.

A forgatásokat Fanni szülővárosában, Pécsen kezdték. A siket lány saját szemszögéből mutatta be a városban fellelhető kedvenc helyeit, elmesélte kedves emlékeit.

Az októberben induló sorozatot minden néző érteni fogja – mondja Krisztics Dezső. Bár elsőre furcsának tűnhet, hogy miként képes megérteni egymást egy siket lány, egy félig-meddig jelelő műsorvezető és egy abszolút nem jelelő interjúalany, a műsor készítői azt mondják, csak nagyon kevés helyen volt szükség feliratozásra.

Fotók forrása: az Ég, föld, férfi, nő című műsor Facebook-oldala

 

 

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Falvat épít a filmgyárban

Falvat épít a filmgyárban

Egy pécsi szobrász az etyeki filmgyárban épít filmdíszleteket. Megkérdeztük tőle, hogy mégis milyen ez a nem mindennapi munka.

Sima vereséget szenvedett a PINKK

Sima vereséget szenvedett a PINKK

A címvédő PINKK Pécs vereséget szenvedett a PEAC-Pécs vendégeként kedden.

Egyre többen veszünk használt lakást

Egyre többen veszünk használt lakást

Tavaly 20 százalékkal több, 105 ezer használt lakást adtak el Magyarországon, mint egy évvel korábban.

Multifunkcionális tangazdaság a szomszédban!

Multifunkcionális tangazdaság a szomszédban!

Az FM DASzK, Szakképző Iskola – Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma 1930 óta áll a mezőgazdasági szakemberképzés szolgálatában Szentlőrincen. (x)

Blöffölt a bejelentéssel, bírságot kell fizetnie

Blöffölt a bejelentéssel, bírságot kell fizetnie

Százezer forintot kell fizetnie egy pécsi lakosnak hamis bejelentés miatt.

Elektronikus rendszer a bírósági hivatalban

Elektronikus rendszer a bírósági hivatalban

Az Országos Bírósági Hivatal a központi Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerhez történő kapcsolódás mellett döntött.

“A világ víziparának vezető állama lehet Magyarország”

“A világ víziparának vezető állama lehet Magyarország”

Szijjártó Péter szerint Magyarországnak ki kell választania azt az iparágat, ahol tudása, tapasztalata alapján versenyelőnye lehet.

Otthoni gyorstesztek – férfiaknak!

Otthoni gyorstesztek – férfiaknak!

Nem, nem csak a nők számára vannak egészségügyi tesztek! Összegyűjtöttük pár hatékony otthoni gyorstesztet csak férfiak számára!

A közúti áruforgalmat csekkolta a NAV

A közúti áruforgalmat csekkolta a NAV

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszeren alapuló háromnapos ellenőrzés sorozatot tartott múlt héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ilyen volt és ilyen lett Uránváros

Ilyen volt és ilyen lett Uránváros

Már építésekor is népszerű hely volt, de főképp szellős és lapos. A bája azonban mit sem csorbult.