Haszon Zsófia

Műsort vezet majd Pécs Arca

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Két hét múlva indul a köztévén Borbás Marcsi és férje, Krisztics Dezső legújabb produkciója Ég, föld, férfi, nő címmel. Az országjáró magazin két utazója Nagy Sándor műsorvezető és Weisz Fanni, Pécs jószolgálati nagykövete. A műsorban a két szereplő saját, szubjektív szűrőjén keresztül ismerhetjük meg a magyar tájakat határon innen és határon túl. 

Weisz Fanni korábban Borbás Marcsi vendége volt a Gasztroangyalban, aki ezen alkalommal említette Fanninak, hogy egyszer a jövőben szívesen forgatna vele egy műsort.

- Annyira imádtam, hogy ennyire hisz bennem. Aztán egyszer csak jelentkezett, hogy akkor itt az idő, kezdjük el. Nem is sejtettem, hogy valóban komolyan gondolja – meséli lelkesen a pécsi lány.

Ég, föld, férfi, nő, Weisz Fanni

Pedig a műsor készítői komolyan gondolták. Nem ismeretterjesztő, sőt, nem is esélyegyenlőségi magazint szerettek volna létrehozni, a cél egyfajta road movie, szubjektív útifilm volt. Egy szórakoztató, élménydús műsor, amely kétféle világnézet találkozásán keresztül mutatja be a magyar vidékeket. Fanni és társa, Nagy Sándor tehát inkább utazók, mint műsorvezetők a produkcióban.

- Elindulnak ketten felfedezni Magyarország határon innen és határon túli tájait, és az ő látásmódjukon – egy halló férfién és egy siket, törékeny nőjén – keresztül szeretnénk bemutatni a vidékek kevésbé ismert szegleteit. Mondhatnám úgy, hogy Fanni és Sándor kellőképpen lelépnek a térképről – magyarázza Krisztics Dezső, a műsor egyik producere és dramaturgja.

Ég, föld, férfi, nő, Weisz Fanni

Fanni a műsorban jelelve beszélget az interjúalanyokkal és utazótársával, ám olykor-olykor saját hangját is hallatja. És bár a műsor nem érdekvédelmi magazinnak készült, a pécsi lány úgy érzi, általa újabb ajtók nyílhatnak ki a fogyatékkal élők elfogadása előtt.

- Most úgy érzem, egy új fejezet érkezett el az életembe, az Ég, föld, férfi, nő sorozattal,a mely óriási előrelépést jelenthet és elindíthat egyfajta szemléletváltást az embereknél, hiszen a televízió formálja az ifjúságot. Örülök, hogy mindennek a része lehetek, sőt dupla öröm, hiszen ezt a csomó új csodát, ami most az életembe érkezik a műsorral rögtön tovább is adhatom a közönségnek.

A forgatásokat Fanni szülővárosában, Pécsen kezdték. A siket lány saját szemszögéből mutatta be a városban fellelhető kedvenc helyeit, elmesélte kedves emlékeit.

Az októberben induló sorozatot minden néző érteni fogja – mondja Krisztics Dezső. Bár elsőre furcsának tűnhet, hogy miként képes megérteni egymást egy siket lány, egy félig-meddig jelelő műsorvezető és egy abszolút nem jelelő interjúalany, a műsor készítői azt mondják, csak nagyon kevés helyen volt szükség feliratozásra.

Fotók forrása: az Ég, föld, férfi, nő című műsor Facebook-oldala

 

 

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Így született a PEN himnusz!

Így született a PEN himnusz!

Hét őrült srác, őrült napja, és a végeredmény: a Pécsi Egyetemi Napok hivatalos fesztiváldala! Tádám!

Előzetesben a dohánybolti gyilkos

Előzetesben a dohánybolti gyilkos

22 ezer forintért ölt.

Földrengés Nepálban: több száz halott

Földrengés Nepálban: több száz halott

Lavinát is okozott a Himaláján.

Felkészültek a nyárra a balatoni vízimentők

Felkészültek a nyárra a balatoni vízimentők

Beindul a sürgősségi mentőhajó szolgálat is.

Ezernyi motor dübörgött a téren

Ezernyi motor dübörgött a téren

A pécsi hagyomány tovább él, mert imádjuk a motorosokat.

A magyar cégvezetők nem vevő-orientáltak

A magyar cégvezetők nem vevő-orientáltak

Viszont kreatívak.

Kampány indul a munkahelyi stressz ellen

Kampány indul a munkahelyi stressz ellen

A stressz kezelése és megelőzése elsősorban a munkáltató feladata.

Távozik posztjáról Szujó Zoltán

Távozik posztjáról Szujó Zoltán

Szujó Zoltán a jövőben is meghatározó személye, kommentátora és műsorvezetője lesz a Forma 1-es közvetítéseknek.

Egy kis nyúlárnyékot hétvégére?

Egy kis nyúlárnyékot hétvégére?

Spárga, spárga, spárga! A háziasszonyok nagy része a napokban fejvesztve rohan a boltokba, piacokra, hogy beszerezze az isteni, szezonális zöldséget. Mi pedig megmutatjuk, mit lehet készíteni belőle!

Bírságolnak az adatvédelem nevében

Bírságolnak az adatvédelem nevében

A kiszabott bírság mértéke a hatóság mérlegelésétől függ.