A röszkei lázító terrorista fedőszervezet tagja lehetett

A Szegedi Járásbíróság egy hónapra nem jogerősen elrendelte kedden annak a 39 éves szír férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint a röszkei közúti határátkelőhelyen kialakult tömegzavargás egyik irányítója volt – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t. A férfi nemzetközi rendvédelmi információk szerint egy terrorista fedőszervezet tagja – közölte a rendőrség.


 

A törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított rendelkezett schengeni vízummal, de jogosulatlanul lépett be Magyarországra. A szerdai röszkei zavargás után, szombaton a férfi éppen Ausztriába indult volna vonattal, amikor elfogták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte a honlapján, hogy nemzetközi információk szerint a szír állampolgár egy iszlám fundamentalista mozgalom tagja, amelyet terrorszervezetek fedőszervezetként is használnak.

  • Fóris Béla

    Hamarosan vége lesz az Iszlám Álamnak (idézet a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál oldaláról): A műholdképek szerint egy fegyverraktár és egy katonai létesítmény építése látható két helyen is, Latakiától északra. Több jelből, például a sátrak formájából is egyértelmű, hogy oroszok építik a bázist. Mindez arra utal a cég szerint, hogy Oroszország a hivatalosan jelzettnél lényegesen nagyobb erőket szeretne a helyszínre telepíteni. Vélhetően a Szír hadsereg, az Orosz, Kínai és Iráni erőkkel együtt 350.000 harcos kezdi meg a harcot.

    Oroszország a honvédő Bassír al-Asszád elnök oldalán avatkozik be az áttekinthetetlenül bonyolult szíriai polgárháborúba. Az oroszok Földközi tengeri bázisa is Szíriában van, Tartusz városában. Elemzők szerint esélyes, hogy Asszád elnököt Latakiába helyezik át míg tart a hatalmas erőket mozgósító offenzíva az ISIS ellen.

    Az ISIS-t támogató országok (Amerika, Izrael, Szaúd Arábia stb. ) válaszút előtt állnak!