Robbanás volt egy Király utcai lakásban Pécsett!

Óriási erőkkel jelentek meg a tűzoltók Pécsett kedden késő délután: gázrobbanás történt, egy ember súlyosan megsérült.

Rengeteg tűzoltó és rendőr érkezett Pécsre, a Király utca végébe, a helyszínen elterelték az autókat, senkit nem engedtek a közelbe.

Lapunk munkatársa a helyszínen beszélt a lakókkal, kiderült, a Király utca 50-ben egy műemlék épületben történt a robbanás. Itt egyedül élt egy idősebb, özvegy férfi, a szomszédok azt mondták, valószínűleg véletlenül nyitva hagyta a gázt, ami berobbant. A lakásának ajtaja gyakorlatilag eltűnt, a férfit a szemtanúk szerint úgy hozták ki az épületből, hogy égett a háta. Az első, helyszíni híreink szerint állapota súlyos, életveszélyes.

A lakók azt mondták, gázszagot éreztek előzőleg. Egy közeli pékség dolgozói azt mesélték, akkora ereje volt a robbanásnak, hogy ott is lehetett érezni, remegtek az ablakok.

A szomszédok azt mondták, a ház is égett, a robbanás ereje pedig olyan nagy volt, hogy a tetőt is megemelte, így az épület súlyosan megrongálódott.

A katasztrófavédelem elsődleges közlése szerint robbanás történt egy kétszintes társasház egyik második emeleti lakásában. A robbanás következtében tűz is keletkezett. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, három vízsugárral kezdték meg a lángok oltását. A tűzoltók az épületből egy embert menekítettek ki. A robbanás következtében az épület falai megdőltek, ezért statikus is érkezik a helyszínre. Fábián Lillától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk, egyelőre a ház többi lakója emiatt természetesen nem is térhet vissza otthonába.

 

  • János Bereczk

    Amikor baleset történik, konkrét ok nincs, kivéve most. “Gázszagot éreztek!”. A kisfiam harmadik osztályba járt, amikor gázszagot érzett az utcán, visszament az iskolába és szólt, az igazgatónak, aki felhívta, a gázműveket! Nyomáspróbát tartanak azon a szakaszon, természetesen, szagosított levegővel és köszönik a bejelentést. A gyerek hazajött és azt mondta, pedig az gáz szag volt, hetekig magyaráztam neki, hogy milyen ügyes volt, de ez nem veszélyes volt csak próba! Felnőtt fejjel, már “értjük?”,
    ha érezték a szagot, nem lehet lekésni a buszt, vagy telefonon hívni a gázműveket, vagy bárkit aki intézkedni tud. Okos telefon,
    mennyi is a gázművek száma? A végén megoldódott a probléma, egy oklevéllel, amit a dicsérő szavak kíséretében vett át, az összes tanuló előtt, mert neki volt igaza, a gázszag, az gázszag!!!!!!!