Több figyelmet szeretett volna, ezért mérgezhetett?

Szándékosan mérgezte kollégáit a pécsi ápolónő, aki társai italaiba csempészte a mérgező anyagokat. Az esetről korábban itt írtunk, a napokban pedig a nővér egyik munkatársa árult el részleteket a Lokálnak.

A Pécsi Tudományegyetem Rét utcai klinikáján történt a nem mindennapi eset, ahol az ott dolgozók rejtélyes körülmények között lettek rosszul napról napra. Az orvosok, nővérek és ápolók szédülésre, hányásra, émelygésre, általános gyengeségre is panaszkodtak, ezért többször orvosi ellátásra szorultak. Gyanakodtak a büfés ételekre, az ivóvízre, még a szellőzőt is megvizsgáltatták, de arra senki nem számított, hogy saját kollégájuk mérgezi őket. Később kiderült, hogy a bajt az osztályon kapható kávé és tea okozhatta.

A kórház vezetői feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, így az ott dolgozók között bizalmatlanság alakult ki, és mindenki találgatta, ki lehet a fekete angyal. Az eddigi gyanú szerint a neurorehabilitációs osztályon dolgozó ápolónő végül úgy bukott le, hogy kiderült, csak az ő műszakjaiban lettek rosszul mindig. Neki sosem voltak panaszai, ráadásul lelkesen segített megbetegedett társai ellátásában – tudta meg a Lokál.

A kihallgatásán állítólag sírva fakadt, és részletes beismerő vallomást tett, ezután őrizetbe vették. Akár öt évet is kaphat, de lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadon védekezhet. Tettének pontos oka ismeretlen, a lap értesülései szerint szüleivel is rendezett körülmények között él. Akár egyfajta személyiségzavara is lehet, egy munkatársa szerint így akart több figyelmet, elismerést szerezni. Ügyvédje, dr. Egerszegi Zoltán is megerősítette, hogy védence megbánta tettét.

 

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés