Az írországi “diktatúra” kiadta Soros útját

Írországban is lebukott Soros, a bevándorláspárti spekuláns a jótékonynak nem igazán mondható tevékenységével, amellyel sikerült a hatóságokat is magára haragítania – írja az Origo.

A Daily Caller beszámolója szerint „a baloldali milliárdos filantróp, Soros György illegálisan finanszírozza az Írország alkotmányának nyolcadik kiegészítése hatályon kívül helyezésére irányuló kampányt, amely védi »a még nem megszületettek élethez való jogát« egy független kormányzat-figyelő szerint” – írta Allen West, korábbi amerikai kongresszusi képviselő.

Kiderült, hogy Soros a „nemes és persze nélkülözhetetlen” célkitűzését a helyi Amnesty International szervezetén keresztül támogatja, amely hazánkban is hasonló ügyekért harcol és védi a jogot, akkor is, amikor épp nincs semmilyen jogsérelem. Az Origo arra is felhívja a figyelmet, hogy például a határon túli magyarok vegzálása, érdek- és jogsérelmei miatt még sosem sikerült a vajszívű jogvédőknek megszólalnia, vagy egy-két sort írnia.

Soros György tehát, ahogy a magyart, úgy az ír Amnestyt is ellátta egy kis spekuláns tőkével, ugyanis 162 ezer dollár – tehát középárfolyamon számolva közel 42 millió forint – adományt kapott az ottani AI az Open Society Foundationtől – írja a lap.

West felháborodásának hangot adva kijelenti, hogy Soros György a legveszélyesebb és leggonoszabb ember Amerikában.

  • György Márton

    Írországban, Magyarországgal ellentétben, a terhességmegszakítás bűncselekménynek számít. Az Abortion Right Campaign más civil szervezetekkel együtt, többek között az Amnesty International-lel, alárásgyűjtést indított, amelynek eredményeként idén nyáron az írek népszavazással dönthetnek az abortusz legalizálásáról. Visszatérve a fenti cikkhez az Amnesty International Ireland pályázott az Open Society-nél (Soros) a kampányra, és az innen kapott 137.000 eurót nyílvánította az illetékes ír hatóság (The Standards in Public Office – SIPO) törvénytelen támogatásnak, és felszólította őket annak visszafizetésére, írja több cikkjében is az Irish Times. Ez tavaly decemberben történt, most bírósági ügy lesz belőle, évekig eltarthat. Természetesen ez sem az AI sem az OS további írországi működését nem akadályozza, csupán jogi eljárás egy adott ügyben. Az abortusz kérdése nagyon sok vitát kelt és felvet erkölcsi és vallási kérdéseket, így éles hangú cikkek kisérik mindkét oldalról. Allen West volt republikánus képviselő ebből szeretne hozzákovácsolni politikai tőkéjéhez, akárcsak e cikk írója és origós kollégája. Hogy Soros György gonosz vagy sem lényegtelen az ír abortusztörvény szempontjából, aminek megtartásáról vagy felfüggesztéséről az orbánviktori ír emberek választhatnak. Erre lehetőséget pedig jobboldali miniszterelnökük, az indiai felmenőkkel bíró vállaltan meleg Leo Vardakar biztosít. Így is lehet. És még egyszer, Magyarországon az anya kérésére, amit a Családsegítő Szolgálatnál tehet meg, a művi terhességmegszakítás a terhesség 12. hetéig lehetséges. Ezt szeretnék sokan ott is elérni.