Érvénytelen a bajai választás

A Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsának határozata szerint meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben – közölte a Kecskeméti Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-vel.

Ócsai Beatrix tájékoztatása szerint a bírói tanács megállapította, hogy szeptember 22-én a bajai 3. választókerületben az időközi önkormányzati választáson a 32-es szavazókörben kampánycsend sértés történt, ezért ebben a szavazókörben meg kell ismételni a választást.  A Kecskeméti Törvényszék bírói tanácsa határozatával megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság másodfokú, elutasító határozatát.

A törvényszék sajtóreferense hozzátette: a bírói tanács végzése szerint kampánycsend sértés történt a szeptember 22-i önkormányzati választáson a bajai 32-es számú szavazókörben, mert a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.

Az MSZP és az Együtt-PM kedden azután nyújtott be fellebbezést a bajai voksolás ügyében, hogy a helyi választási bizottság elutasította azt a panaszt, amelyet választási csalás gyanúja miatt tettek a bajai 3. számú választókerület 32. szavazókörében történtek miatt.

Az ellenzéki pártok egy, az interneten látható felvételre is hivatkozva nyújtották be panaszukat. Szerintük a felvételen egy férfi “kifejezetten elismeri, hogy szervezetten szállít szavazókat a szavazókörbe”.

Baján múlt vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője az MTI-hez eljuttatott közös közleményükben azt írták: a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt Baján.

Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője minderre úgy reagált: “A Fidesz az újabb választáson is győzni fog és be fog bizonyosodni az, hogy a bajai választók ítéletétől egyedül a bukott baloldalnak kell tartani”.

 • Én

  Csóri csal egyből kirúgják, vagy rákényszerítik. A tény maga a lényeg, hogy csalnak. Törvényben kellene szabályozni, hogy aki választást hangzatos szlogenekkel nyeri, az ígéreteket nem teljesíti, az legyen visszahívható, vagy ne indulhasson a következő választáson.

 • Szekeres András

  Nem Bajáról,mint egész városról csak egy szavazókörről szól a fáma.Ha hiszitek ha nem a Fidesz fog nyerni!

 • 7 főbűn

  Szégyen, hogy egy olyan aljas, semmilyen eszköztől sem vis****iadó kamupárt kormányon lehet, amelyik:
  1) bíróság által deklaráltan csalt (2013, Baja)
  2) korábban már feltörte a politikai ellenfele számítógépes hálózatát és adatokat lopott el arról (szerverfeltörés, 2006)
  3) hamisan lehallgatással vádolta meg a rivális pártot (“megfigyelési ügy”, 1998)
  4) illegális szavazói adatbázisokat kezel és használ (Kubatov-lista)
  5) közpénzek százmillióiból lejárató újságot (Magyar Vizsla) és álcivi szervezetet, felvonulásokat, lejárató plakátkampányt szervezett (Békemenet)
  6) az ellenzéki politikusokat és értelmiségieket álperekkel és hazug lejárató kampányokkal megfélemlíti, elhallgattatja (pl. “Sukoró-ügy, “”filozófus-ügy”, 2011)
  7) úgy nyert választást 2/3-al és kényszerített narancsista jogi rendszert az országra, hogy előzőleg nem hirdetett tételes programot és a kampányban szó sem volt alkotmányozási, szisztematikus jogállam-leépítési szándékról…

 • Kínos…

  “A törvényszék arra a következtetésre jutott, hogy „a bajai 32. szavazókörbe a választók szervezett szállítása történt. A szervezettség tényét a törvényszék azért állapította meg, mert a választók személygépkocsival, több fordulóban történő szállítása mindenképp összehangolt tevékenységet feltételez”. Ráadásul a fölvételeken az is látszik, hogy a kocsik rendszáma nem sárga színű, tehát nem taxikról van szó, így a szállítás ingyenességet föltételez. Márpedig a Választási Eljárásról szóló törvény értelmében „a kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása

  A Kecskeméti Törvényszék leszögezi, hogy egyértelműen beazonosítható a fölvételek helye, így az egyik tanú – aki a túloldalról figyelte napközben a szavazókör történéseit – vallomása bizonyítékokkal alátámasztható. Eszerint a nap folyamán délelőtt és délután többször is, párhuzamosan Ajtai Tibor [a Lungo Drom egyik vezetője] és „egy Lakatos vezetéknevű” férfi személygépkocsival szavazókat szállított a szavazókörbe, majd onnan el. A Lakatos nevű személy a helyszínen el is mondta, hogy többször fordult az általa vezetett autóval szavazókat szállítva.”

 • Camus

  Á, most még nagy a kuss a pártsajtóban, de holnap majd ezt a blamát is megmagyarázzák valamilyen bajnais-sorosgyörgyös-mohómultis-bukottbalodalas panalekből összetákolt nemzetközi összeesküvés-elmélettel. A Fidesz mantra-kommunikációja olyan mint a keménydrogok, ha egyszer rácsattan az ember a notórius hazudozásra, nem lehet lejönni róla.

 • ha baja bukik, mi lesz Pécsen????????,

  kezdjetek pakolni fiukák…..