Napelemmel világítanak a pécsi viskókban

Aggregátor helyett napelemet használnak a tévé és az izzók működtetésére a pécsi kiskertekben meghúzódó hajléktalanok. A Nol.hu riportere véletlenül szúrta ki a város nyugati szélén, az elkerülő út mentén sorakozó viskókon díszelgő napelemeket. 

Az 53 éves, közmunkásként dolgozó Guszti elmondása szerint a kunyhóján feszítő napelem egy “kamionról esett le”, és azóta nagyon jó szolgálatot tesz.

Az itt lakók akkumulátorról világítanak, amit korábban aggregátorral töltöttek. Egy-két éve viszont felkerültek a viskókra a napelemek, melyek révén meg lehet spórolni havonta egy-kétezer forintnyi gázolajat – mesélte el a Népszabadság riporterének Guszti.

A férfi szomszédjában élő hatvanéves Iván a neten szerezte a panelt. A tévét, két 11 wattos izzót és egy autóhűtőt hajt a szerkezet.

  • andrej

    És milyen igaza van. Óriási respect a fazonnak, ő tényleg segít magán ahol tud, nem mástól várja el..
    Egyébként a napelem keltette fel a figyelmem, én is ezen gondolkodok. Nagyobb teljesítményre van szükségem mint neki, de basszus, már egy használt autó árából kijön, és most önerő nélküli “zöld” hiteltől kezdve 0% THM-es megoldásig mindenféle lehetőséget el lehet érni: http://bit.ly/naposreszlet