Orbán “lehülyézte” Kerényit

Orbán Viktor miniszterelnök gyakorlatilag szénné égette Kerényi Imre rendezőt a Magyar Krónika alakuló szerkesztőségi ülésén – írja a Pesti Srácok.hu.

Emlékezetes, hogy Kerényi, illetve a másik alapító, Bencsik Gábor a lap elindulásáról már kész tényként írt a Balog Zoltán minisztertől (akinek a nevét egyébként tévesen h-val írta az exszíniigazgató) a városvédő Ráday Mihályig száz reménybeli szerzőnek kiküldött körlevelében. Még az oldalbeosztásokat, fotóméreteket is rögzítették és lefektették, hogy a Magyar Krónika kizárólag pozitív, nemzetépítő híreket és publicisztikákat tartalmaz majd. A szerzőknek egyben mesés, cikkenként 50-200 ezer forintos honoráriumot ígért.

Kerényi Imre
Szénné égették Kerényit – Lefújták a Magyar Krónikát

Ehhez képest a Pesti Srácok.hu információi szerint Orbán Viktor az alakuló szerkesztőségi ülésen, a Magyar Demokrata székházában leszögezte a jelenlévőknek, hogy egyetlen fillér közpénzhez sem juthat a kezdeményezés, Kerényi körlevelét pedig gyerekesnek és nevetségesnek minősítette. Furcsállta azt is, hogy a hatalmas veszteséggel csődbe vitt Nagyítás című konzervatív hetilap több vezetőjének is szerepet szántak a Magyar Krónikában. Orbán azt tanácsolta, hogy a választásokig egyáltalán ne is foglalkozzanak a lap tervével.

A lap úgy tudja, Kerényi megpróbálta megvédeni az ötletét, ám válaszul több meghívottól, köztük Czakó Gábor írótól, Kondor Katalin műsorvezetőtől és Zárug Péter Farkas politológustól megsemmisítő kritikát kapott. Ezt követően a meghívottak már nem is a Magyar Krónikáról, hanem aktuális közéleti kérdésekről beszélgettek tovább a miniszterelnökkel.

Hirdetés