Veszek bérletet, pedig lenne helye a pénznek

Két nap alatt 160 bliccelőt fogtak. Ha ez igaz, akkor ez azt jelenti, ha csak ezek az emberek megveszik a jegyet, akkor két nap alatt több mint 40 ezer forintot fizetnek. Ha egész évben ennyien lógnak, akkor pedig 7,5 millió forint mínusz termelnek.

Valószínűséggel ennél sokkal többen vannak, akik nem vesznek jegyet, csak hát az ellenőrök nem mindenkit kapnak el.

Nekem közben 6.700 forintomba kerül havonta a bérlet, de mennyivel jobb lenne, ha nem kellene attól tartanom, hogy tovább és tovább emelik a díjat, mert egy csomóan nem fizetnek.

Ebből a pénzből el tudnék viselni egy-két normális méretben nyíló ablakot, vagy – mit ne mondjak – egy-két légkondit  nyáron, télen meg normális fűtést.

De még ennél is jobban hangzana talán, hogyha olyan bérletet is bevezetnének, hogy egy-egy pár felváltva, de utazhatna ugyanazzal a bérlettel. Ehhez az kellene, hogy sokan felfogják, aki közösből lop, az a szomszédjától lop, bliccelni pedig egyáltalán nem menő. Persze, valóban vannak kivételek, nehéz körülmények között élők, és a bérlet sem olcsó, de azért a nagy többség megfizeti. Én is. Pedig lenne helye a pénznek.

R. G. (Pécs)

 • sets

  …kifizetem a bérletet, és rendszeresen késnek a buszok! nem délelőtt a csúcsban, hanem hajnalban! volt rá példa hogy mérgemben felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol a kissé álmos hangú diszpécser azt se tudta indul e egyáltalán busz…máskor meg előbb indulnak a buszok, hogy behozzák a lemaradást… és sosem tudni milyen idő szerint közlekednek a buszok! amikor nálam 6:55 van a sofőrnél ne 6:40 legyen vagy 7:02…rozoga, hangos, hideg, lelakott tragacsokkal visznek minket, és ezért horror összegeket kérnek…felháborító!

 • vén

  Vissza kellene térni a kalauzos rendszerre. A középső ill. hátsó ajtónál ülhetne. Úgy is sok közmunkás van, szerintem megérné. Talán nem kerülne a buszjegy is 380 Ft-ba, ha a sofőrnél veszem. Ennyi pénzből Harkányba mehetek távolságival.

 • horváth györgyné

  MSCFTG azt még senki sem mondta ha valaki nem veszi igénybe a szolgáltatást akkor vegyen menetjegyet vagy bérletet….. de ha valaki felszáll a buszra akkor már igénybe vette a szolgáltatást…. az étteremben is ha nem is ízlett az étel de elfogyasztotta valaki ki kell fizetni
  ……

 • MSCFTG

  Miért kellene megvennem a rohadt drága jegyet ha 0 szolgáltatást kapok cserébe? Az kevés hogy elvisz a busz A-ból B-be. Az gyalog is megy.

 • Roland

  Teljesen egyetértek a levélíróval! Meg kell venni a jegyeket és a bérleteket. De akkor cserébe a szolgáltatás is tükrözze az árakat. Igaz, az relatív, kinek mi a drága.