Al Di Meola lép fel a Kodály Központban

A zene iránti szenvedély, a kimagasló technika és virtuozitás jellemzi korunk könnyűzenei életének egyik legismertebb gitárművészét, Al Di Meolát. A Pécsi Kulturális Központ szervezésében a világ egyik legjobb gitárosa a World Sinfonia turnéjának legközelebbi állomásán Pécsett lép fel zenekarával.

A koncertnek december 19-én, 20 órától az újonnan megnyílt Kodály Központ ad otthont. A korábbi fúziós jazz-rock irányvonal után Al Di Meola ezen a körúton visszatér gyökereihez, és az akusztikus gitár hangzását helyezi játékának középpontjába.

Al Di Meola több mint 35 éve van színpadon, munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is számtalanszor ítélte már oda számára a “Világ legjobb gitárosa” címet.

Stílusának sokszínűsége mindazokból a hatásokból táplálkozik, melyek a latin salsától a spanyol flamencoig, Astor Piazzola tangóitól a contemporary és fúziós jazz irányzatokig meghatározó vonulatokként épültek be korunk zenei világába. Zenei fejlődését Larry Coryell határozta meg leginkább, akit a fúziós zene keresztapjának nevezett.

Pályafutása során számtalan művésszel dolgozott együtt: Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larry Coryell, Wayne Shorter, Jean Luc Ponty, Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder és még jó néhány ismerősen csengő nevet sorolhatnánk.

A Pécsi Kulturális Központ kulcsszerepet vállalt a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelkedő eseményeinek lebonyolításában. Szervezésükben, az évad zárásaként Al Di Meola virtuóz gitárjátéka fogja szórakoztatni az idén elkészült impozáns hangversenyterem közönségét.

A belépőjegyek 4500, 3800 és 2000 forintos áron vásárolhatók meg a Pécsi Kulturális Központ Információs Irodájában (7621 Pécs, Széchenyi tér 1. +36 72 336-622, info@pecsikult.hu) illetve a Jegymester webáruházban. (www.jegymester.hu).

Hirdetés