8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaVerseny a térkövekért

Verseny a térkövekért

Nagyszabású, országos térkő burkolat pályázatot hirdetett Magyarszéken a Leier Hungária Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. A Pécshez közeli településen a szeptember 27-i bejelentéssel egy időben avatták fel a program első megvalósuló projektjét, a Pihenő park térkövezett sétányát.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a LAFARGE és a Leier közös összefogással segítséget nyújthat a települések számára, elsőként Magyarszéken, melyek ezáltal környezetbarát, esztétikus és funkcionálisan is kifogástalan megoldáshoz juthatnak.” – emelte ki a pályázat bejelentésekor Aubet Frédéric, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A november 1-jétől kistelepülések számára elérhető pályázatra a Leier és a LAFARGE minél több önkormányzat jelentkezését várja, melyek közül három szerencsés önkormányzat nyerheti meg a főtere felújításához szükséges mennyiségű térkövet.

“Hazánkban a térkövek használata még mindig nagyon alacsony arányú, pedig időjárás-állóak, javításuk gazdaságos, és különleges esztétikai élményt is nyújtanak.” – emelte ki Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Egy közösségi tér szilárd burkolattal való ellátása mindig növeli annak használhatóságát. Kézenfekvő, hogy az esztétikai szempontokat is figyelembe véve a minőségi cement alapú térburkoló köveket célszerű választani. Egyszerű technológiával, kevés kézi erővel gyorsan jutunk dekoratív burkolatokhoz. Ha ezt a felületet utólag csőfektetés, vagy egyéb munka miatt meg kell bontani, a kiemelt elemek a munka befejeztével ugyanúgy visszaépíthetők. Mindezek az előnyök a sokszor megszokott aszfaltozás esetében nem mondhatók el, sőt, a kibontott aszfalt, mint veszélyes hulladék ártalmatlanítása külön gondot okoz. Ezért a Leier, mint Magyarország legnagyobb szerkezeti építőanyag gyártója és a LAFARGE, mint Európa egyik legmodernebb cementgyártója összefogott, és közös programot hirdetett a környezettudatos építés, burkolás érdekében. Így az országban pályázó kistelepülések közterei könnyen lerakható és javítható, minőségi térkővel újulhatnak meg, ahol a kivitelezést a helyi közmunka-programok keretében is meg lehet valósítani.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő