8 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaGöndöc András lett a megyei főjegyző

Göndöc András lett a megyei főjegyző

Soron kívüli ülésen döntöttek csütörtökön a Baranya Megyei Önkormányzat új főjegyzőjének személyéről, valamint az aljegyzői poszt pályázati kiírásáról. Az LMP sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Pécsről is indulnak tüntetők pénteki pesti tüntetésükre, míg az MSZP frakcióvezetője, Gulyás Emil az egyik napirendi pontnál kivonult.

A közgyűlésen néma felállással emlékeztek meg az ötvenhárom éves korában, tragikus hirtelenséggel múlt héten elhunyt Reményiné dr. Németh Csilláról, a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatalának aljegyzőjéről.

Ezt követően  döntöttek a főjegyzői posztra kiírt pályázatról. A képviselők egyetlen ellenszavazattal fogadtál el Göndöc András (képünkön) pályázatát, így ő töltheti be határozatlan időre a posztot 2012-től.

A huszonkilenc éves fiatalember pécsi születésű, ám ideje nagy részét eddig Siklóson töltötte, ahol 2007-től töltötte be a jegyzői posztot. Kinevezésekor az ország legfiatalabb városi jegyzőjének számított. Középiskolai tanulmányait a Nagy Lajos Gimnáziumban végezte, majd a PTE Jogi Karán diplomázott, ahol szakokleveles politológusi végzettséget szerzett. Ezt követően a közgazdaság-tudományi karon vezetői közgazdaságtant. Több kistérségi társulás munkaszervezetét is vezette.

A közgyűlésen ugyanakkor határoztak az aljegyzői poszt pályázati kiírásáról, majd a megyei adósságállománynak az államnak történő átadásával kapcsolatos döntést is meghozták.

A megyei közgyűlés fideszes elnöke, Horváth Zoltán szerint a lépéssel a megye minden adósságállományát átadta az államnak, így januártól minden intézményük szállítói tartozás nélkül működhet tovább. Sőt, tette hozzá, van, ahol még negyedévre előre tudtak készletet felhalmozni.

Az MSZP-frakciót az ülésen egyedül képviselő Gulyás Emil ennél a napirendnél kivonult a teremből, mondván nem vesz részt a „vircsaftban”, és mivel a sajtóban nem jelennek meg, nincs más eszköze a tiltakozáshoz.

Mint ismert, a Baranya Megyei Önkormányzat égisze alatt működő intézmények fenntartása a megyei kormányhivatalhoz kerül január elsejével, ezzel együtt a megyei adósságokat az állam veszi át.

Az LMP tüntetés szervez

A Lehet Más a Politika szerint a gazdaság lejtőn van, megbukott az egykulcsos adó és az államadósság ellen viselt háború, kínos kudarc a valutaalap visszahívása is, ezért az LMP összefogást sürget és új ellenállást hirdetett – közölte a megyei közgyűlés előtt megtartott sajtótájékoztatón Ladányi Attila LMP-s képviselő (kis képünkön).

Mint mondta, Pécsről is indulnak buszok a fővárosba pénteken a Parlament előtt megtartandó demonstrációjukra.

Hozzátette: összesen 1500 résztvevőre számítanak, többek között a választójogi törvény, a jegybanktörvény és a pénzügyi-stabilitási törvény ellen kívánnak fellépni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő