Ők tűntek el Szilveszterkor + Galéria!

Csak a szilveszteri petárdázások következtében több mint húsz kutya került a napokban a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Pécs-somogyi menhelyére, ahol jelenleg is 370 eb várja, hogy gazdára találjon. Az állatvédők munkáját leginkább az nehezíti, hogy nem könnyű beazonosítani az év utolsó napjaiban megszökött négylábúakat.

A pécsi ebrendészethez eddig közel húsz bejelentés érkezett a szilveszteri időszakot követően, s várhatóan a következő napok is a petárdázások miatt megriadt – jelenleg is az utcákon kóborló – kutyák befogásával fog telni.

A közterület-felügyelet állategészségügyi munkatársainak feladatát az nehezíti, hogy a megijedt jószágok közül szinte alig néhány rendelkezik egyedi chipes azonosítóval, vagy telefonszámot is tartalmazó bilétával, így a megtalált kutyákat a Misina állatmenhelyére kénytelenek szállítani. Eddig tizenkét kutya került tőlük így Pécs-Somogyba szilveszter óta.

Ide – mint Farkas Tamástól, a menhely vezetőjétől hétfőn megtudtuk – nemcsak a hatóság, hanem felelősségteljes állatbarátok is hoztak be közel tíz ebet hozzájuk az év végi durrogtatásokat követően.

A tanácstalan gazdáknak Farkas Tamás azt javasolja, hogy mindenképpen érdeklődjenek telefonon a 72/337-035-ös vonalas, illetve a 20/217-3553-as mobilszámon, vagy a misina@t-online.hu e-mail címen. Sokat segít továbbá, ha fotót is tudnak küldeni eltűnt kedvencükről.

Ugyanakkor nem érdemes halogatni a kapcsolatfelvételt, s várni, hogy talán a kedvencek maguktól is hazatalálnak, mivel a menhelyre került kutyák, amennyiben gazdáik nem jelentkeznek, bekerülnek a Misina örökbeadási programjába, miután ivartalanították, valamint egyedi azonosítóval látták el őket.

Frissítve (kedd 13:50)

Kedden kora délután képeket is kaptunk a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülettől a Szilveszterkor eltűnt négylábúakról. Szerencsére néhányukért már jelentkeztek gazdáik, a többiek viszont továbbra is várják őket.

Ide kattintva nézheti meg galériánkat!

Hirdetés