8 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapKoncertRendhagyó, igazi családi opera-feldolgozás készült a Varázsfuvolából

Rendhagyó, igazi családi opera-feldolgozás készült a Varázsfuvolából

Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát láthatja a közönség eredeti nyelven feliratozással Hábetler András rendezésében április 30-án a Kodály Központban.

A darab a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar opera tanszakos növendékeinek vizsgaelőadása, mely a Pannon Filharmonikusok és az egyetem többéves együttműködésének keretében jön létre idén is.

A végzős hallgatók mellett olyan neves énekművészek közreműködésével lesz hallható a mű, mint Horváth István, Szécsi Máté, Sóti Erika, Bognár Szabolcs és Bagdi Zoltán. A Pécsi Tudományegyetem zenekarát Kocsár Balázs dirigálja.

A rendezés egyik különlegessége, hogy rámutat arra, minimális kellékkel és díszlettel is lehet illúziót kelteni és színházat teremteni, miközben a külön erre a darabra létrehozott animációs film vetítése a közönség legfiatalabb és legidősebb tagjainak is még könnyebben értelmezhetővé teszi a színpadon látottakat. A produkció a vígoperákra jellemző fordulatokkal szólítja meg a közönség valamennyi tagját és mutatja meg, hogy az opera műfaja a zenei világ egy különleges része, mely szórakoztató kikapcsolódás lehet az egész család számára.

Mozart vígoperája egyben beavató operának is tekinthető, mely képes a történet segítségével a zenébe, majd azon keresztül az életbe beavatni a közönséget. A történet két főhősének – Taminónak és Paminának – kalandjai során a nézőtéren ülők a szereplőkkel együtt élik meg, hogyan fejlődhet személyiségük az életben rájuk váró nehézségek közepette. A történetben a szerelmespár próbatételek sorát teljesíti és közben az érzelmek uralta gyermeki létből a racionális gondolkodást elsajátító felnőttekké válnak, megismerik önmagukat és ezzel együtt megtanulják értékelni egymást és megérnek a valódi szerelemre.

Az operát két felvonásban, eredeti nyelven, magyar feliratozással mutatják be és 10 éves kortól ajánlott.

Jegyek a Kodály Központ jegypénztárában és IDE kattintva vásárolhatók.

Közreműködők:
Horváth István – Tamino
Fodor Szabina – Pamina
Szécsi Máté – Sarastro
Keresztes Laura – Az Éj Királynője
Dörgő Inez Adrienn – Első hölgy
Sóti Erika – Második hölgy
Kiss Diána Ivett – Harmadik hölgy
Bognár Szabolcs – Papageno
Yu Yao – Papagena
Bagdi Zoltán – Monostatos
Deák Balázs – Öreg pap
Körmendy Flórián – Fiatal pap
Xiao Tan – Első őrtálló
Körmendy Flórián – Második őrtálló
Schultz Dzsenifer – Első fiú
Pál Réka Judit – Második fiú
Majercsik Júlia – Harmadik fiú
Közreműködnek az MK ZMI magánénekes hallgatói
Pécsi Egyetemi Zenekar
Horváth Attila – korrepetitor
Gyermánné Vass Ágnes – koncertmester
Vezényel: Kocsár Balázs

Hábetler András – rendező

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő