Dinya Illés: Ironman és futónagykövet

Dinya Illésről nem lehet azt mondani, hogy otthonülő típus lenne. 1996 óta atlétaedző, többszörös Ironman-teljesítő, lefutott már több maratont, tizenegyszer átúszta a Balatont is. A sokrétű fiatalembert emellett a közelmúltban választották meg Pécs egyik futónagykövetének.

A Budapest Sportiroda által kiírt futónagyköveti pályázatra olyan jelentkezőket vártak, akik képesek közösségeket formálni, egyéni futókat csapattá tudnak kovácsolni a közös célok elérése érdekében, a meglévő csapatoknak pedig új lendületet adnak. A követek feladatai közé tartozik ezek mellett a versenyekre eljutás megszervezése és a közös edzésmunkák kidolgozása is.

– 1986 óta futok rendszeresen. A közös futásokat a Malomvölgyi-tó körül szoktuk tartani, amelyhez hétről hétre egyre többen csatlakoznak. Az új embereknek edzettségi szintjüknek megfelelő célokat tűzünk ki, a régebbi társaknak pedig abban segítek, hogy még jobb eredményeket érhessenek el. A vasárnaponként három órakor kezdődő edzésekhez bárki csatlakozhat – mondta lapunknak Dinya Illés. (Infó: fittbike@gmail.com, 30/946-8388)

A sportnagykövet a futás mellett sok időt szentel a kerékpározásnak is, többször nyert Ironman, azaz hosszú távú triatlonversenyeket is.

– Az a jó a sportban és a futásban is, hogy rövidebb távval és kisebb célokkal kezdi el az ember, de ezek folyamatosan nőnek a hónapok, évek során. Nagykövetként olyanoknak is szeretnék segítséget nyújtani, akik nem mernek egyedül belevágni a sportolásba, vagy nem tudják, hogy kihez fordulhatnak. Aztán ki tudja? Lehet, hogy egyszer belőlük is igazi Ironman lesz – foglalta össze a nagykövetség céljait Dinya Illés.

Tasi Tímea írása.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. What’s up, constantly i used to check web site posts here in the
    early hours in the daylight, as i like to learn more and more.

Comments are closed.