Weisz Fannit Szóvivő Bálon jutalmazták

A Magyar Szóvivők Egyesülete, hiteles és kiegyensúlyozott, több évtizeden át folytatott munkájáért a Szóvivők Sajtónagydíjával tüntette ki Vujity Tvrtko újságírót, Pécs Jószolgálati Nagykövetét. Wesz Fannit, Pécs Arcát is megtiszteltetés érte.

A VIII. Szóvivő Bálon, a budapesti Marriott Szálloda dísztermében adták át a Szóvivők Sajtónagydíját, melyet a Magyar Szóvivők Egyesületének elnöksége titkos szavazással ítélt oda. A díj átvételekor Pécs Jószolgálati Nagykövete rendhagyó módon, először jelnyelven köszönte meg a díjat. Tvrtko azt mondta, szerette volna, ha a sokszor megkülönböztetett, és nem egyenrangúként kezelt Weisz Fanni ezúttal előnyben lenne.

A több száz jelenlévő nagy tapssal értékelte a gesztust. A díjazott- immár élő szóval- azt mondta: egész életében hétköznapi hősöket, az igazi civil példaképeket szeretné népszerűsíteni. Tvrtko megemlítette Pécset is, mint örök és legnagyobb szerelmét, amelyet egy életen át szeretne alázattal szolgálni.A Magyar Szóvivők Egyesületének elnöksége úgy döntött, hogy Weisz Fannit, Pécs Város Arcát, az Afrikai-Magyar Egyesület szóvivőjét, esélyegyenlőségi aktivistát, eddigi munkája elismeréseként, a szóvivők testületének tiszteletbeli tagjának választják.

Pécs Város Arca jelnyelvi beszédében kijelentette: egész életében a megkülönböztetés ellen, az egyenjogúságért dolgozik majd.

Forrás: Városháza

Hirdetés