Kérdések a rendőrséghez + válasz

Bándy Kata meggyilkolásának ügyében a rendőrség által rendezett sajtótájékoztatót követően is maradtak még nyitott kérdések. Ezek egy részét gyűjtöttük össze – Az Önök kérdéseit hétfőn délután négy órakor továbbítottuk a rendőrségnek.

Frissítve, szerda 16.13

A hatóság az alábbi közleményt küldte:

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a kérdezett témában már tartott sajtótájékoztatót, ahol minden újságíró az ott feltett kérdéseire választ kapott. A sajtótájékoztatón feltett és megválaszolt kérdéseken kívül a főkapitányság nem kíván bővebb felvilágosítást adni a nyomozás során tett megállapításokról.

Dakos József nyilatkozata szerint például volt, hogy távolabb, volt, hogy közelebb követte a lányt a gyilkos a Vadász utcáig. Kérdés, hogy ha Kata távolabbra is került P. Lászlótól, miért nem eredt futásnak, vagy állított meg egy arra közlekedő autót, miért nem hívott segítséget? Kiképzett rendőrségi munkatársként hogyan kerülhetett olyan szituációba, hogy az életével kelljen fizetnie?

Azt sem tudjuk, miért nem használt semmilyen önvédelmi eszközt, irritáló sprayt, volt-e nála ilyesmi, s ha nem, miért nem? Vajon, ha már a lakása ajtajában volt, miért nem ment be, zavarta fel a szomszédokat, ha félt? Miért a sötétebb részek felé indult el a kétes kinézetű férfi elől, miért nem vissza, a belváros felé?

Egy olyan forró éjszakán, mint a július 7-ről 8-ra virradó vajon hogyan lehet az, hogy a környék lakói a nyitott ablakok ellenére az egész történetből semmit sem észleltek? Egy ilyen, sűrűn lakott, sőt emeletes házakkal tarkított városrészben egyetlen ember sem volt, aki látott volna valamit, hallotta volna a lány sikolyait?

Nem tudjuk azt sem, hogy hogyan lehetséges az, hogy a rendőrök a DNS-azonosításon már túl vannak, de még mindig nem tudják megmondani azt, hogy megerőszakolták-e a lányt. S vajon, ha igen, azt miért nem lehet megosztani a külvilággal?

Miért veti el a rendőrség az autós verziót, s vajon ki fenyegette meg azt a kisgyereket, akinek a társai megtalálták a lány holttestét?

Megannyi kérdés, s mind megválaszolatlan maradt.

 

 

 

 

 

Hirdetés

Comments are closed.