13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzóna1500 család kapott ételt a karitásztól

1500 család kapott ételt a karitásztól

Összesen 1500 családnak jutott azokból az élelmiszercsomagokból, amelyeket a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász munkatársai osztottak ki a minap – tájékoztatott a Pécsi Egyházmegye.

Az egyenként 5-7 kilogramm súlyú csomagok szétosztásával a leginkább rászoruló családokat látták el alapanyaggal a húsvéti finomságokhoz. A legtöbb adomány a Pécs-Kertvárosi Szent Erzsébet Plébánián, a Pécs-Gyárvárosi Plébánián, Kisdorogon és Mohácson gyűlt össze.

Liszt, cukor, ecet, olaj és édesség volt a csomagokban. A Pécsi Egyházmegyében a plébániai gyűjtés eredményeképp 1350 család kapott tartósélelmiszer-csomagot. A 9500 kilogramm adományból több mint egy tonnát a kertvárosi hívek gyűjtöttek, amelyekből egyenként 5-7 kilogrammos csomagokat készítettek. A tartósélelmiszert Pavlekovics Ferenc plébános juttatta el a pécsi karitász csoporthoz. A kertvárosiakon kívül a Pécs-Gyárvárosi Plébánián, Kisdorogon és Mohácson is sokan adakoztak.
Ezenkívül a karitász pécsi csoportja külön gyűjtést is szervezett, amelynek során 150 csomagot tudtak kiosztani.

Országosan rekordmennyiségű adomány gyűlt össze húsvét előtt. A 180 tonnát is meghaladó élelmiszerből országszerte több mint 22 ezer család részesült még húsvét előtt.

Képünk illusztráció

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő