13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzóna2012 tavaszára lehet Science Building

2012 tavaszára lehet Science Building

Jelentősen módosult a Science, Please! (Tudomány, kérem!) projekt ütemterve, miután a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága hozzájárult a projekt megvalósításának 2012. június 30-ig történő meghosszabbításához – közölte a Pécsi Tudományegyetem közleményben.

Az ütemterv módosítására azért volt szükség, mert a Science Building kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás eredményét megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság. Második alkalommal írta ki az egyetem a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására, a második eljárásra öt ajánlat érkezett, nyertest hirdettek. Az eredményt azonban megtámadta az egyik vesztes fél, ezért került közbeszerzési döntőbizottság elé az ügy.

Jelenleg a Közreműködő Szervezet és az Európai Uniós Közbeszerzési Koordinációs és Szabályossági Egység (EKKE) véleményezi az épületegyüttes kivitelezésére irányuló új közbeszerzési kiírást.

A PTE tervei szerint a nyertes kivitelező 2011 tavaszán kezdheti majd meg a munkákat, így a beruházás 2012 májusának végén zárulhat. A kivitelezési eljárással párhuzamosan zajlanak a műszerberuházások közbeszerzéseinek előkészítései is.

A projekt keretében építik fel a Science Building természettudományi kutatóközpontot, mely európai színvonalú műszeres és laboratóriumi hátteret fog biztosítani a Pécsi Tudományegyetemen futó kutatásoknak. A létesítmény korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új kutatóintézmény lesz, amely a kutatóegyetemi rangot megcélzó PTE zászlóshajója lehet. Az elképzelések szerint a Science Building együttműködik majd vállalatokkal, és rugalmasan reagál a kutatási trendekre, a tudásalapú gazdaság igényeire is.

Forrás: PTE

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő