Terroristák a menekültek között?

A This is Christian Syria (Ez a keresztény Szíria) Facebook-csoport internetes adatgyűjtése szerint magukat menekültnek álcázva megérkeztek Európába az iszlám terroristák. A közösségi oldalakra feltöltött fotók tanúsága szerint a jelenleg “az európai városokban parádézó illegális bevándorlók” közül többen korábban az Iszlám Állam oldalán harcoltak – írta a Magyar Idők keddi számában.

Megjegyzik, a lapnak nincs megfelelő eszközrendszere ahhoz, hogy az információk valóságtartalmát ellenőrizze, a biztonsági, titkosszolgálati szakértők véleménye szerint azonban több ezer potenciális terrorista érkezhetett meg a bevándorlókkal Németországba.

Az is kiderült, hogy nagyüzemben hamisítja az Iszlám Állam a szír útleveleket – írta a lap.

A Facebookon komoly kutatómunkát végeznek a szíriai polgárháborúban elűzött keresztények. A This is Chris­tian Syria (Ez a keresztény Szíria) közösségi profilon állításuk szerint már számos, az elmúlt hetekben, napokban Európába, döntően Németországba érkezett iszlám terroristát azonosítottak.

menekült terrorista
Vajon a képek valódiak? Ha igen, akkor nagy a baj…

A profil szerint ezek egyike Ahmad Abd Alkarim Alhije, a Bassár el-Aszad szír elnök ellen harcoló Iszlám Front nevű katonai szövetség Ahrar Alforat elnevezésű zászlóaljának korábbi vezetője, akit számos gyilkossággal és háborús bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A Facebookon működő szír keresztény ellenállók közlésük szerint más terroristákat is lelepleztek, olyanokat, akik korábban a Face­bookon vagy a Twitteren “dicsekedtek” ocsmány tetteikkel, de most valamilyen oknál fogva magukat menekültnek kiadva Európában tűntek fel.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a hírek kapcsán a lapnak kijelentette: szerencsés, hogy a múlt hétvégén Németországba kiengedett migránsok már nincsenek a magyar fővárosban.

A német szövetségi hírszerzés igazgatója semmilyen veszélyt nem lát a migránsokban, miközben egyelőre még csak nem is tudták regisztrálni az összes menedékkérőt – jelentette ki Spöttle.

Hozzátette, több arab dialektust ismer, a kiengedett migránsokat hallgatva azt tapasztalta, hogy sok közöttük az egyiptomi, a líbiai és a tunéziai, akik most mind szírnek vallják magukat.

Fotó: This is Christian Syria

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés