8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzóna4000 gyermeken segített a pécsi cég

4000 gyermeken segített a pécsi cég

Mintegy 80 millió forint összértékű adományt adott át az Aranyág Alapítványnak a pécsi Joya Hungary Kft. a PTE Gyermekgyógyászati Klinikáján kedden. A 4000 pár cipő rászoruló és mozgásszegény életmóddal élő gyermekekhez fog eljutni.

A Gyermekláb Jótékonysági Program célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgásszervi betegségek megelőzésére, illetve hogy szakemberek, orvosok, gyógytornászok segítségével tanácsokat adjon a szülőknek, s egyúttal a pedagógusoknak, hogy miként lehet sok mozgással és megfelelő cipőválasztással egészségessé fejleszteni a fiatal korosztály lábboltozatát.

Az Aranyág Alapítvány nevében Donáth László kuratóriumi elnök kedd délelőtt köszönetét kifejezve vette át a pécsi gyermekklinikán az 80 millió forint értékű adományt Albert Tamástól, a Joya Hungary ügyvezető igazgatójától. A felajánlott 4000 pár cipőből 3000 pár közvetlenül a jutott el a szülőkhöz, az e célra életre hívott gyermeklab.hu nevű honlapon történt regisztrációt követően.

Emellett a programhoz országszerte cipőboltok csatlakoztak, vállalva, hogy az Aranyág nevében átadják az adományokat a rászorulóknak. Baranya megyében összesen százhuszonöt gyermekhez jutott el ingyen cipő, több mint 2,4 millió forint értékben. Az ünnepélyes eseménynek otthont adó gyermekklinika 2,2 millió értékben 120 gyermeklábbelihez jutott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő