hirdetés

Alapjövedelem feltétel nélkül

MTI

2013.09.08

 • Tóth Béla

  A piacgazdaság alapja a fogyasztás. Ha a fogyasztó zsebe üres, felesleges bármit is termelni, eladhatatlan, ergo nincs szükség munkaerőre.
  A kizsákmányoló piac (minimális költség, maximális profit) zsákutca, önnön farkába harapó kígyó.
  Vizsgáljuk sarkítva a kérdést: Már csak egy dúsgazdag cég termel meg mindent a világon, robotokkal. Az embereknek nincs pénzük, mert nincs munkájuk, hiszen mindent robotok készítenek. Kérdezem én: Miből vásároljanaknak és kinek gyártanak a robotok?
  Hát ezért kell pénzt tenni az fogyasztók zsebébe, hogy legalább életben maradjanak és legyenek alapszükségleteik.

 • Dözsölök

  36 év munkaviszony után 29.900 Ft, rehabilitálnak. Munkahelyemen mindig azért mentem oda, hogy dolgozzak, de sajnos nem az számított, hanem az, hogy ki kinek szponzoráltja. Míg én dolgoztam egy pénzért, és figyeltek, hogy dolgozom-e, addig mások túlóráztak, árultak ezt-azt kis plusz pénzért. Ebből aztán lett egy fizetés, egy túlórapénz, egy kis mellékes, plusz év végi pénzosztáskor kaptak mindig pénzt. Most is nekik van munkahelyük, mert ők akarnak dolgozni, én meg útba voltam, mert új dolgozni akaró kellett nekik, aki bulizni is eljár velük.
  Jön megint a választás, jönnek az ötletek, hogy hogyan lehet valakitől megszabadulni, sajnos vannak gátlástalan emberek, akik mindenre képesek azért, hogy az ő ismerősüknek jót tegyenek. Figyeljünk, hogy ilyen gátlástalanok ne tudjanak eltaposni bennünket!

 • Kosaras

  Talán ha visszatennék amit elvittek akkor lehetne beszélni erről. De legyünk észnél, egyre több az eltartott, és 80% felett a hiány…

 • Farkangyal

  A mai világban csak a kényszer az Úr!
  Ha rá van kényszerülve keres “jövedelmet” ha nincs akkor nem!

  Kínai idézet
  Amit erősítenek az gyengül, amit gyengítenek az megreősödik.