Kevesebb születés és halálozás

illusztráció

Mérséklődött a népesség természetes fogyásának üteme. Az év első négy hónapjában 5,8 százalékkal kevesebb gyermek született, mint 2012 ugyanezen időszakában, a halálozások száma 5,1 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-t.

hirdetés

Az év első négy hónapjában 27 453 gyermek született, ami 1687-tel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. A halálozások száma 44 550 volt, 2373-mal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt – olvasható a közleményben.

Mint írták, a szökőnaphatástól megtisztított születésszám-csökkenés 5, míg a halálozások számának csökkenése 4,2 százalék volt.

A KSH szerint a természetes fogyás üteme némileg mérséklődött és a 2012. január-áprilisi 17 783-mal szemben 2013 első négy hónapjában 17 097 főt tett ki.

A házasságkötések száma az elmúlt évi kismértékű emelkedést követően az idei év első négy hónapjában ismét csökkenést mutatott – olvasható a közleményben.

Az áprilisi 5,9 százalékos emelkedéstől eltekintve az év valamennyi hónapjában kevesebb házasságkötést regisztráltak, mint egy évvel korábban. Összességében 2013. január-áprilisban 6006 házasságot kötöttek, ami 215-tel, 3,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, és hosszú idő óta a legalacsonyabb érték, amit az első négy hónapban anyakönyveztek.

A házasságkötések szökőnaphatástól megtisztított száma 2,8 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától – írták.

 • Ex-magyar

  Akinek egy csepp esze van, az nem születik Magyrországon.

 • NEUTRAL

  A Fidesz elmúlt 3 éve alatt többen vándoroltak ki az országból mint a Mszp-Szdsz 8 éve alatt.
  Pont az a probléma , hogy azok mentek el , akik szakértelmükkel (és a két dolgos kezükkel) előbbre tudták volna vinni ezt a romhalmazt.A 2010 választók akik a 2/3-ra szavaztak nagyot csalódtak az egykulcsos adó miatt és rájöttek arra , hogy őket is átverte a kormány.Nagy százalékuk megtalálta számításait külföldön és inkább odaszülnek gyermeket és eszük ágában sincs visszajönni.Az ország azé aki teleszüli ! Nagyon nagy probléma lesz ebből , ugyanis a nyugdíjunkat odaajándékozta vezérünk az IMF-nek .A tb-befizetés meg egy 2012 január 1. után életbelépő alkotmánymódosítás szerint már csak egy adó-beszedési forma lett.Jelenleg az országban olyan nők szülnek nagy arányban , akik eleve csak segélyekben gondolkoznak , az államtól csak elvesznek , és adót , tb soha nem fizetnek – de a “felnevelt”
  gyermekük sem fog hasznos tagja lenni a társadalmunknak !De hát a liberalisták megmondták:elég ebbe az országba 6,5 millió ember (gondolom az is az ő fajtájukból)
  Mire észbe kap a magyar társadalom , hogy ide olyan radikális változások kellenek-amit jelenleg el sem hisznek- addigra kihalunk és a Trianoni-szerződés eléri eredeti célját !!!