hirdetés

“Megbüntettek, mert volt jegyem”

 • jámbor károly

  kérdezném,jegynélkül utaztam,s mára már 61000 ft ot kéne fizetnem,viszont nincs jövedelmem.ezért ha átadják,mint írták is bíróságra,milyen büntetőjogi vonzata lehet?letiltás,vagyonelkobzás,esetleg lehet börtön?köszönettel várom válaszát.

 • Suzett

  A tömegközlekedés szolgáltatás, amiért mellesleg nem kevés pénzt fizetünk…Így hát elvárná az ember, hogy ne terelgessék az első ajtóhoz, mint a “barmokat”…Normális városokban azért vannak a buszon az ajtók, hogy le- és felszállhassanak az emberek.
  Ki tájékoztatja a más városokból, netán országokból Pécsre látogató utazót/utazókat ezekről a cseppet sem kellemes helyi szokásokról?
  Nem egyszer voltam tanúja igencsak megalázó helyzeteknek pl. a vasútállomásnál, amikor a tudatlan turistát előre invitálták…Ezek után biztos szívesen visszalátogat majd e kedves városba…
  Én mindezeken elgondolkodnék egy kicsit a Tüke Busz részéről…

 • Pinkbluebell

  Most nézem! A Tüke Busz a válaszában nem tért ki arra, hogy tisztességes-e. Vajh miért?

 • Pinkbluebell

  Engem is megb*tak, jeggyel! Múlt szombaton, ami munkanap volt, reggel fél nyolckor szállnék fel a 2-re a Kórház térnél. Késik a busz, tömeg van rajta, rengeteg felszálló, kinyitja egyszerre az összes ajtót. Kezemben a jegy, nézem, hogy hátul felférnék, de hoppá gondolom, ott nincs lyukasztó! Felszállok hát a második ajtón. ÉS OTT SINCS! Másfél éve minden héten többször járok 30-sal, azokon mindig volt, szóval nem értem. Pislogok körbe, mint az ázott béka, (kezemben a jeggyel), hogy most mi legyen, előre jutni semmi esélyem, így is van már egy könyök a hátamban. Zsolnay szobor megállónál a helyzet változatlan, kivéve, hogy már elérek egy kapaszkodót. Árkád: leszáll az emberek kétharmada, hopp, ott egy szék, gyorsan leteszem a ****em, mire: jegyeket, bérleteket! Elmondom mi a stájsz, és hogy a harmincason mindig van a második ajtónál is lyukasztó, erre azt mondja: a Mercedes buszokon. ?!?!?!?!?!
  Könyörület persze nem volt, meg bankkártyalehúzójuk sem, így 20ezerért megtudtam, hogy idősebb ellenőr úr úgy egyébként jól alszik. Később utánanéztem, 50% jutalékért alszik jól. Én úgy sem tudnék.
  Plussz: elvette a kezeletlen jegyem, hiába kértem vissza, hogyhiszen én most majd 20 ezret fizetek ezért…., a büntiszelvényre meg rá van írva, hogy a 20 ropin felül még 360 Ft-ot, a jegy (magasabb!) árát is fizessem be…………………
  Felháborító, hogy eleve rosszhiszeműséget feltételeznek, meg az is, hogy jutalékért dolgoznak. Nincs erre valami fogyasztóvédő jogszabály? Én tanár vagyok, mi lenne, ha jutalékot kapnék azért, ha minél több egyest osztok????

  Ami időközben eszembe jutott: van egy olyan tájékoztató tábla is, hogy a nagyforgalmú járatokon, pl. kettes, csúcsidőben nem csak az első ajtón lehet felszállni, nem????????

 • 1 vélemény

  Sztem ez az egészott támadható, hogy a buszjegyre NINCS ráirva, hogy csak az első ajtón lehet felszállni vele. Csak az, hogy felszállás után azonnal kezelni kell. Minden egyes jegy vásárlásakor ezek szerint kellene használati útmutatót adni a megvásárolt termékhez / szolgáltatáshoz. Az nem magyarázat a büntetésre, hogy a buszon ki van irva kivülre. Nem életszerű ennek észrevétele egy zsúfolt megállóban, ráadásul rendszeresen koszos buszon, amin sok esetben ott a megtévesztő reklámfeliratok tömkelege. Ha az ajtóra van irva akkor az meg el van fordulva nyilvánvalóan a felszállók miatt. Teljesen megtévesztő továbbá, hogy ha valóban van a 2 ajtónál is jegykezelő. Összefoglalva a buszos cég egy szemét társaság, bebizonyitotta, hogy nem szolgáltatni hanem népnyúzni akar !!

 • ha én

  ha én lennék, akkor nem fizetnék, hanem kártérítést kérnék a cégtől. A szabályban ugyan benne van, hogy elöl lehet felszállni, de az nincs, hogy akkor mi történik, ha az ember hátul száll fel jeggyel. Egy jogásszal simán bepróbálkoznék.

  Amúgy meg kifejezetten durva, pórias, nem emberbarát a módszer. Arról nem is beszélve, hogy ezt a bunkó rendszert a MI adónkból tartják fenn. A cég lenne értünk, nem pedig MI értük, hogy Őket eltartsuk.

 • Válasz

  Átba…sból!

 • Helu

  De akkor minek van a buszokon a második ajtónál is lyukasztó???

 • okéDE

  UTAS: – Oké. Jeggyel csak az első ajtón szabad felszállni. Ezzel együtt ha hátulról rohanok a buszra, meg is vár a sofőr?
  TÜKE: – Időben ott kell lenni a megállóban, mert van ugyanis menetrend.
  UTAS: – Van menetrend, de be is tartják?
  TÜKE: – !.!!..!
  UTAS: – ???!
  BÖLCS ÖREG: – Ja kérem, az utas az mindig fizet!