Mi lesz a gyerekekkel nyáron?

A gyerekek imádni fogják a hétvégét

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem gondoskodik megfelelően a gyermekek nyári felügyeletéről és étkeztetéséről, így ez sok helyen megoldatlan – mondta Kunhalmi Ágnes MSZP-s oktatáspolitikus kedden sajtótájékoztatón.

A szocialista párt elnökségi tagja közölte: a közoktatásban végrehajtott megszorítások miatt sok gyermek elhelyezése, étkezése nem megoldott, a Klik ugyanis képtelen eleget tenni a korábban az önkormányzatok által ellátott feladatoknak. Szavai szerint szülőktől, pedagógusoktól és helyhatóságoktól is kaptak ilyen jelzéseket.

Hozzátette: ez újabb bizonyítéka annak, hogy az iskolák állami felügyelet alá vonása lényegesen több kárt okozott, mint amennyi haszonnal járt. A Fideszt és a kormányt arra szólította fel, biztosítsa a költségvetésben a gyermekétkeztetéshez és a tanulók nyári felügyeletéhez, napközijéhez szükséges összeget.

Horváth Csaba, az MSZP alelnöke és fővárosi frakcióvezetője arról beszélt: a budapesti városvezetés az elmúlt három évben egyáltalán nem támogatta a rászoruló gyermekek üdültetését.

Kijelentette: ha győznek 2014-ben, visszaveszik az iskolafenntartói feladatokat az államtól, így ez újra a fővárosi és a kerületi önkormányzatok hatásköre lesz majd. Azt is közölte, hogy ebben az esetben az MSZP-s városvezetés 30 ezer budapesti gyermek üdülését biztosítaná.

  • H.né Sándor Mária

    Remélem nyernek és megint kapok zsiros takaritást ami után nem fizetek megint adót…

  • Egy pécsi

    Annyira örvendetes, hogy ellenzékben az MSZP mindig tudja mit kellene csinálni… És mer nagyot húzni, meg is ígéri! betojás…