Katits Bernadett

Ösztöndíj a hiányszakmát tanulóknak

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Tíz hiányszakma van Baranyában. Többek között kevés az ács, a kertész, valamint a szociális gondozó. Ezeket, és a megyében elsajátítható szakmákat mutatták be végzős általános iskolásoknak a Szivárvány Gyermekházban. A sorozatot novemberben folytatják: akkor a középiskolásoknak ajánlanak szakmai képzéseket.

Több száz fiatal tolongott a pénteki pályaválasztási börzén. Ezúttal a fiatalabb korosztály keresgélt megfelelő szakmát magának. A szervezők a hiányszakmák bemutatására fókuszáltak. Leginkább az építőiparban, a mezőgazdaságban és a fémiparban kellenek a jó szakemberek – mondta Stemler Beáta, a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának kirendeltségvezetője.

A szakmai börzét a munkaügyi központ a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együtt szervezte. Az idei a 18. bemutató, ahol megfelelő tájékoztatással segítenek a szakemberek a fiataloknak és szüleiknek a döntésben.

Várszegi Gyula, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési alelnöke szerint jövőre, ha nagyobb szerepet kapnak a gyakorlati képzésekben, a minőséget tartják majd szem előtt. A szintvizsgáktól a tematikákig olyan szintre kívánják hozni a képzőhelyeket, hogy azok maximálisan megfeleljenek az elvárásnak.

A diákokat úgy is motiválják a képzések vezetői, hogy ösztöndíjat ajánlanak a jó tanulmányi eredményű tanulóknak. Egy-egy diák akár havi 30 ezer forint támogatást is kaphat. A középfokú intézmények tanulóinak november 28-án rendeznek hasonló börzét.

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Megkezdődött a kártalanítás

Megkezdődött a kártalanítás

A pénz a jövő hét elején megérkezhet a helyhatóságokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Tisztítsd meg az erdőt!

Tisztítsd meg az erdőt!

A Pécsi Testnevelési és Természetbarát Egyesület, valamint a Mediterrán Gyaloglóklub a Biokom Nonprofit Kft. támogatásával 2015. március 7-ére (szombatra) hagyományos tavaszi erdőtakarítási túrát szervez.

Minden harmadik magyar cégvezető nő

Minden harmadik magyar cégvezető nő

Magyarországon a cégvezetők 32 százaléka nő, azonban a cégméret növekedésével csökken pozíciójuk jelentősége a vezetésben.

Mennyi víz volt a Marson?

Mennyi víz volt a Marson?

Nagyjából 20 millió köbkilométernyi vízről beszélnek.

Nőnapozz a pécsi múzeumokban!

Nőnapozz a pécsi múzeumokban!

Nemzetközi nőnap alkalmából – március 8-án, vasárnap – az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére minden hölgy látogató féláron válthat belépőt a Janus Pannonius Múzeum állandó és időszaki tárlataiba.

Így telik egy pécsi pr-menedzser napja!

Így telik egy pécsi pr-menedzser napja!

Feleség, családanya, mindeközben kreatív és pörgős munkát végez. Minden nap a városért dolgozik, mostanság többek között a Pécsi Állatkert felújításán. Lássuk, hogyan fér bele ennyi minden a Pécs Holding Zrt. pr - és marketing menedzsere, Péter-Domán Zita idejébe!

Ez a legkülönlegesebb panelház Pécsen

Ez a legkülönlegesebb panelház Pécsen

63 százalékkal csökkent a napelemmel is felszerelt és teljes fűtés-korszerűsítésen átesett panelház hőfelhasználása.

Sikert arattak a táncosok

Sikert arattak a táncosok

Óriási sikert aratott a Mecsek Táncegyüttes 'Kovács Márton-Bognár József: Kockázatok és mellékhatások' című koreográfiája a budapesti Operett Színházban.

Kalapáccsal végzett a nő a barátnőjével

Kalapáccsal végzett a nő a barátnőjével

Álmában verte szét a lány fejét egy kalapáccsal a gyilkos asszony.

Forgalomkorlátozás a futóverseny miatt

Forgalomkorlátozás a futóverseny miatt

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2015. március 8-án a Pécs – Harkány országúti futóverseny ideje alatt.