Újabb baleset: hatalmas karambol a 6-os főúton!

A jelek szerint tovább folytatódik a balesetsorozat Baranyában: hatalmas baleset történt szombaton kora délután a 6-os főúton, kilencen sérültek meg, ketten életveszélyesen.


A katasztrófavédelem közölte: három gépkocsi karambolozott negyed négy körül szombaton a 6-os főúton Bicsérd közelében, amelynek következtében kilencen sérültek meg. Ketten életveszélyes, heten könnyű sérüléseket szenvedtek. Lapunk a helyszínen úgy értesült, a sérültek között gyermek is volt.

A pécsi hivatásos tűzoltók feszítővágóval is dolgoztak a műszaki mentés helyszínén, ahol az érintett útszakaszt lezárták. (Az első hírek egyébként 4 autóról szóltak, később azonban a hatóságok pontosították, három kocsi érintett a balesetben.)

Egy sérült az egyik kocsiba szorult, őt a tűzoltóknak kellett kivágniuk az autóból.

A rendőrség szombaton fél hat körül közölte, a helyszínelés befejeződött, így az útzárat feloldották, újra járható a 6-os főút érintett szakasza. A rendőrség egyben megerősítette a katasztrófavédelem által közölt korábbi hírt, miszerint 9 sérültje volt a balesetnek.

A rendőrség vasárnap közölte: a balesetben egy 38 éves csongrádi férfi és egy csongrádi nő súlyos sérüléseket szenvedett. Egy 78 éves pécsi, egy 20 éves szigetvári és egy 61 éves csongrádi férfi, valamint egy 24 éves szigetvári és egy 62 éves csongrádi nő, továbbá egy 3 éves és egy 1 hónapos kislány könnyebben megsérültek.

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken kora este Pécsett, a belvárosban történt egy hatalmas baleset, amelyben egy férfi életét vesztette. Pénteken ezen kívül a megye több pontján történtek még balesetek: villanyoszlopnak ütközött egy kocsi, illetve egy traktor is felborult.

  • József Farkas

    Az ilyen balesetek nem az út minősége miatt történnek, hanem sietség, türelmetlenség, gyorshajtás, felelőtlen előzés következményei, én is naponta közlekedek arra, tapasztalom, szinte mindig van olyan, akinek nem elég a normál tempó, veszélyes manőverekkel előzget, beláthatatlan kanyarban, bukkanónál is, pedig lehet normálisan is közlekedni rajta. Ritkább esetben rosszullét, műszaki hiba okozza, mint egy ismerősömnél pár hónapja, egyszercsak elkezdett rázni a kormány, és irányíthatatlan lett az autó, és nekicsapódott a szembejövőnek.

  • András Szekeres

    Mikor lesz már egy normális út?