Kedvezmények: startol a Tüke kártya

Július 15-től indul a Tüke kártya Pécsett. Ismert, Páva Zsolt polgármesteri programjának sarkalatos pontját képezte az a kedvezményes rendszer, amelyet a pécsiek vehetnek igénybe saját városukban. A Ezzel egyidőben a Nyugdíjas kártya is elindul, így a városban élő idősek is különböző kedvezményekhez juthatnak.

– Polgármesterként célom, hogy a pécsiek azt érezzék, a város törődik velük. Ezért is volt a programom egyik alapvető része a működő és hasznos Tüke kártya, amely különböző kedvezményeket biztosít a pécsiek, a pécsi családok számára. Örülök annak, hogy erre mostatntól lehetőség van, ezzel minden pécsi polgár élhet – fogalmazta meg Páva Zsolt.

A kártya július 15-től váltható ki a Széchenyi téri EKF-es InfoPontban. A város emellett egy honlapot is készített, ahol számos információt lehet megtudni a kártyáról, illetve a folyamatosan bővülő kedvezményekről.

– Elsőként a városi intézményeket, kulturális, szabadidős- és sport létesítményeket kapcsoltuk be a rendszerbe, ahol a pécsiek minimum 10 százalékos kedvezményre jogosultak a Tüke-kártya birtokában – magyarázta a polgármester. Számos szolgáltató és az üzleti, vállalkozó szféra tagjai is csatlakoztak már a kártyaprogramhoz, de természetesen ez folyamatosan bővülni fog – ígérik. A névre szóló, a kiállítástól számított egy évig érvényes, személyes Tüke kártya ára 950 forint.

Ezzel egy időben vezetik be Pécsett a Nyugdíjas kártyát is, amelyre minden pécsi nyugdíjas jogosult, kiváltása pedig ingyenes.

– Úgy gondolom, ezzel megtiszteljük azokat az időskorú városlakókat, akiknek sokkal tartozunk mindannyian. Azt szeretnénk, ha kivételes bánásmódban részesülnének Pécsett, ezért ők is komoly, 20-30 százalékos kedvezményekben részesülhetnek – vélekedik a polgármester.

Az ingyenes nyugdíjas kártyához a nyugdíjas igazolványt kell magukkal vinniük az igénylőknek, míg a Tüke kártyát személyi igazolvánnyal és lakcímkártya felmutatása után készítik el a helyszínen, ahol a szükséges fotót is elkészítik az újdonsült kártyatulajdonosról.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés