3 helyszín, 3 előadó, 3 stílus

Három különböző stílus, három helyszín és három rendkívüli előadó – mutatjuk a következő időszak kihagyhatatlan pécsi koncertjeit!

Pécsett „a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája”!

Tóth Viktor kétszer is elnyerte év legjobb jazzlemeze díjat, játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, a pillanat energiáit kívánja megragadni.

Metronóm Jazz Klub vendégeként a Tóth Viktor Arura Trio felállásban hallhatja a pécsi közönség a Művészetek és Irodalom Házában április 27-én. De mi is az az arura? A keleti kultúrában egy mitikus és misztikus, csodatévő növény, mely testi és lelki bajokra egyaránt gyógyír. Az Arura Trio muzsikája egyfajta ön- és közgyógyító zene, mely a lélek regiszterei felé áramlik a jazzen, a népzenéken, a kortárs zenén keresztül.

Jön a világ egyik legjobb a capella együttese!

Negyvenkilenc év, több mint kétezer zenemű, két Grammy-díj, több mint százötven lemez, mintegy kétszáz kortárs mű bemutatója, sok ezer teltházas koncert. Ezek a számok jellemzik napjaink egyik, ha nem a legjobb a cappella énekegyüttesét, The King’s Singers-t, amely április 28-án a pécsi Kodály Központban ad koncertet.

KingsSingers03

A The King’s Singers Nagy-Britannia legkelendőbb zenei export „termékei” közé tartozik. A hattagú férfi énekegyüttes a virtuóz előadásmódjáról, életigenlő energiájáról és sármjáról ismert. A tagok minden zenét világszínvonalon szólaltatnak meg, legyen szó reneszánsz motettáról, miséről, sanzonról, romantikus kórusdalról, spirituáléról, kortárs műről vagy akár popslágerről. Azonnal felismerhetőek makulátlan intonációjukról, a precíz időzítésről és a gyönyörű vokális harmóniákról, amely garantálja, hogy a The King’s Singers tökéletes zenei élményt nyújt a szórakozni vágyóknak.

Szakrális elmélyülés Bonyár Judittal

Bonyár Judit énekes-csellista-zeneszerző-szövegíró Énekek Éneke című albumán versbe szedve énekelhetővé tette az Ószövetség legszebb könyvét, ami a legmélyebb szakralitást érintve szól a férfi-nő szerelmi kapcsolatról. A finom szövésű világzene és etno-jazz határán táncoló végeredményt május 4-én hallhatjuk a Zsolnay Negyed E78-ban.

BonyarJudit

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés