30Y, Óriás: két nap, két koncert

Október 28-án és 29-én, pénteken és szombaton este kilenckor két zenekar: a 30Y és vendége, az Óriás tagjai lépnek fel a Pécsi Est Café színpadán egy duplakoncert keretében.

A 30Y tavaly ünnepelte tizedik évfordulóját – idén duplakoncerttel ünnepli az őszt, s a két fergeteges estére vendégül hívta az Óriás zenekart is. Minden előjel szerint a látogatók vérbeli alternatív rock estre számíthatak.

Az idén tizenegyedik évét betöltő 30Y már a kezdetektől híres volt kategorizálhatatlan zenéjéről. Repertoárjukban a kemény hangszerelés gyakran keveredik a melodikusabb, érzelmesebb dallamvilággal. A dalszövegek önfeledt hangulatot sugallnak, esetenként azonban keményen, szókimondóan bírálják a társadalmat és a hétköznapi mentalitást.

Az Óriás zenekar stílusa pontosan illeszkedik a koncert zenei kavalkádjához. A nyers, tiszta rock és a lírai dalszövegek párosa egészen egyedi hangulatot teremt a közönség soraiban. Talán a legjobb példa erre a „A semmiből jött ember” című szerzemény, amelyben a dalszöveg már-már modern költészeti darab.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hirdetés