5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA Csészényi tér tánctanára

A Csészényi tér tánctanára

Hétfő este nyolckor a nézők régi ismerősöket, a 30Y tagjait köszönthetik a pécsi Sétatér színpadán, akik régi klasszikusaik mellett a Városember hanganyagát is elhozzák.

A zenekar nemrég fejezte be országos lemezbemutató turnéját, amely során a „Városembert” népszerűsítették. Sétatéri fellépésükre elhozzák új dalaikat és a régiek is újra felcsendülnek. Bár a turnénak vége, a csapat folyamatosan utazik az országban, a koncertnaptár hónapokra előre tele van.

A 30Y a sikert az alternatív rock egyedi értelmezésének köszönheti. Szerzeményeik magukon viselik a könnyed rock irányzatának jegyeit, ám a zenekar mindig is küzdött a beskatulyázás ellen, zenéjük sokrétű és sokféle inspirációból ered. Bátran merítettek ötletet az ezredforduló környékén csúcson lévő zenekaroktól – például a Cardigans – és a szakma „nagy öregjeitől”, mint a Red Hot Chilli Peppers.

Az együttes mindig is adott a tömörségre, ez főként dalszövegeiken látszik. A „30Y” elnevezést is az egyszerűsége miatt választották – némely közhiedelemmel ellentétben nem egy pécsi, hanem egy szombathelyi buszjárat nyomán.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő