4 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA dzsessz svéd aranykora

A dzsessz svéd aranykora

Szeptember 7-én, szerdán este nyolckor a Mats Gustafsson’s Swedish Azz együttes ad koncertet a Ti-ti-tá Klub színpadán a Líceum utcában.

A formáció három évvel ezelőtt alakult meg Mats Gustafsson és Per-Ake Holmlander ötlete nyomán azzal a céllal, hogy megidézze a hallgatóság számára a „svéd dzsessz aranykorát”, és újrahangolja a múltbeli dallamokat.

Mats Gustafsson (szaxofon), Per-Ake Holmlander (tuba), Kjell Nordeson (vibrafon), ’Dieb13’ (lemezjátszó), valamint Eric Carlsson (dobok) a múlt század ötvenes éveibe, az akkori melodikus hangzás világába kalauzolja a közönséget. A repertoárban főként Lars Gullin, Georg Riedel, valamint más, aranykorban alkotó svéd zenész szerzeménye kapott helyet.

A Swedish Azz tagjai a nosztalgikus hangulat mellett újraértelmezik és újrahangszerelik a régi slágereket: nagy hangsúly fektetnek az elektronikus hangzásra, az élő hangkeverésre, valamint az improvizációra. Koncertjeiken a régi dalok új, mai szerzeményként elevenednek meg – így nyújtva különleges koncert élményét a modern és a klasszikus hangzás kedvelőinek egyaránt.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

további hírek