5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaA gitárhúrok birodalmában

A gitárhúrok birodalmában

Este kilenc órától a Pécsi Est Café dupla koncerttel várják azokat, akik szeretik a klisémentes zenét. A Konyha együttes újoncként, míg az Óriás tagjai ismerősként lépnek színpadra.

Fotó: Quart.hu

A Konyha a magyar zenei élet legújabb csapata, tavaly szeptemberben alakult Szepesi Mátyás gitáros-énekes, Badics Márk dobos, és Herr Attila basszusgitáros által. Bár a formáció még új, a tagok már nagy utat tettek a jazz és a rock világában, Herr Attila neve a Besh O’Drom zenekarból lehet ismerős.

Dalaikra leginkább a hetvenes évek túlvezérelt, „koszos” rockzenéje jellemző, amely egyszerre rejti magában a tisztelettudó és a lázadó hangnemet. A szerzemények ennek ellenére könnyed hangvételben mesélnek ‘az élet súlyáról’. A gitárjáték hatására a közönség úgy érezheti, mintha csak egy nyári estét csevegne át a világ dolgairól egy öreg konyha asztalánál, egy pohár bor mellett.

„Nem a régi” című szerzeményből készített első klipjük osztatlan sikert aratott. Az Est Caféban végre személyesen is találkozhat velük a pécsi közönség.

A cseverésző hangok után a következő fellépők már komolyabb gondolatokat tárnak fel a zene nyelvén: a Konyha után színpadra lép az Óriás együttes.

A hat éves zenekar sok változáson ment keresztül, míg három évvel ezelőtt végre elnyerte mai formáját Egyedi Péter gitáros-énekes, Örményi Ákos basszusgitáros, Hortobágyi László billentyűs, és Nagy Dávid dobos személyében. A rock szeretete és a szabadszellemű hozzáállás párosa az underground rock legismertebb együttesévé tette az Óriást.

A lírai hangvétel és a húrszaggatóan pörgős gitárjáték nagyszerű ötvözetét hallhatja az érdeklődő. Nemrég megjelent új albumuk, a „Példák Hullámokra” is erről tanúskodik, csakúgy, mint frissen megjelent klipjük, a „Az egyikben ott”. Az Est Café színpadán sem mást nyújtanak rajongóiknak, mint az alternatív rock legjavát.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő