A Pannon Filharmonikusok nyitja meg az évadot

Szeptember 29-én nyitja a 2017/2018-as évadot a Pannon Filharmonikusok (PFZ) a Müpában Benjamin Schmid hegedűművész közreműködésével, Bogányi Tibor vezényletével.

A két orosz és egy cseh zeneszerzőt bemutató est műsora arra keresi a választ, hogy van-e szláv lélek, és ha van, megfogható-e a nagy szláv zeneszerzők művein keresztül – közölték a szervezők az MTI-vel.
A koncertsorozat első hangversenyén Dmitrij Boriszovics Kabalevszkij Colas Breugnon című operájának nyitánya, Antonin Dvorák f-moll románc, valamint Pjotr Iljics Csajkovszkij Hegedűverseny és Francesca da Rimini című műve hangzik el.

A bérletnyitó esten a Pannon Filharmonikusok rezidens szólistája, Benjamin Schmid osztrák hegedűművész és Bogányi Tibor vezető karmester várja a közönséget. Az osztrák hegedűvirtuóz nem első alkalommal dolgozik együtt Bogányi Tiborral, hiszen a tavalyi évadban Pécsett vette fel Bartók második hegedűversenyét a zenekarral.

Az E.ON támogatásával zajló évadban Pécs szimfonikus zenekara a koncerttermekben felszabaduló energiára, a flow-élmény átélésére helyezi a hangsúlyt – áll a közleményben.
A budapesti sorozat első hangversenye a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés