8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaA Pécsi Balett is fellép Kaposváron

A Pécsi Balett is fellép Kaposváron

A régi értékeket megtartó, ugyanakkor színes, fiatalos, lendületes lesz a kaposvári Csiky Gergely Színház következő, 2017/2018-as évada, amelynek programtervét Fülöp Péter megbízott igazgató és Bozsik Yvette táncművész, művészeti tanácsadó vázolta fel csütörtökön.

Fülöp Péter a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón elmondta: az épületének felújítása miatt ideiglenesen az Agorában fellépő társulat szeptembertől legalább tizenhárom bemutatóval és sok más újdonsággal is várja a közönséget. Ezek között említette, hogy hat előadásra öt áráért lehet bérletet váltani, s korlátozott számban prémium jellegű operett bérletet is kínálnak. Fiatalos, lendületes és színes évadot tűztünk ki célul, amely megtartja azokat az értékeket, amelyek híressé teszik a kaposvári teátrumot – fogalmazott. Hozzátette, fiatalítanak a társulatban, a távozók helyére öten érkeznek, négyen a Kaposváron oktató Vidnyánszky Attila végzős hallgatói közül – jegyezte meg.
Bozsik Yvette arról szólt, hogy műsorra kerülnek klasszikus darabok, mellettük azonban nagy hangsúlyt kapnak a gyermek- és kifejezetten csecsemőszínházi előadások.
Kaposváron az ősztől színpadra kerülő nagyszínházi bemutatók között szerepel William Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című műve Zakariás Zoltán, Tennessee Williams A vágy villamosa című darabja Bérczes László és John Kander-Fred Ebb-Joe Masterof Kabaré című műve Bozsik Yvette rendezésében.
A Máté Péter művészete ihlette Most élsz című produkciót Olt Tamás, Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című darabját Kéri Kitty, Thomas Vinterberg-Morgens Rukov-Bo Hansen Az ünnep című művét Kelemen József rendezi.
A stúdiószínházban Mihail Bulgakov A Turbin család napjai című művét Németh Ákos, Patrik Süskind A nagybőgő című darabját Sarkadi Kiss János, Németh Ákos Müller Táncosai című produkcióját Rajkai Zoltán viszi színre, Varga Zsuzsanna pedig a Szeretni Kevesen tudnak című zenés esttel jelentkezik.
A gyermekeknek szóló bemutatók sorában Urbán Gyula Egerek című darabja Tóth Géza, Václav Ctvrtek-Bodnár Zoltán Moha és Páfrány című meséje Góbi Rita, Bartos Erika Bogyó és Babóca című előadása Blaskó Borbála rendezői munkáját dicséri majd. A bemutatók mellett a teátrumban látható a Nemzeti Táncszínháznak a Pécsi Balettal, a Bozsik Yvette Társulattal és a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös előadásai is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő