A Simple Plan és a Röyksopp is fellép a VOLT-on

A kanadai Simple Plan és a norvég Röyksopp is fellép a 20. soproni VOLT Fesztiválon – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A többszörös Grammy-díjas Skrillex, a Snow Patrol, az Iggy & The Stooges, a Lostprophets, a Hadouken és Katy B mellett az elmúlt hetekben a fesztivál Facebook-oldalán jelentették be, hogy a legjobb idei brit zenekarok között jegyzett Chase & Status, az Enter Shikari és Mac Miller is fellép az idei VOLT Fesztiválon június 27. és 30. között.

A most nyilvánosságra hozott két új fellépő közül az öttagú kanadai Simple Plan, amely a pop punk stílus egyik legnépszerűbb előadójává vált az elmúlt tíz évben, június 28-án lép fel a soproni fesztivál nagyszínpadán. Eddig négy stúdióalbumot készítettek, a legutóbbi tavaly jelent meg Get Your Heart On! címmel. A kétszeres Juno-díjas és számos más szakmai elismeréssel kitüntetett csapat számos jótékonysági akcióban vett már részt.

Egy nappal a Simple Plan után Skandinávia egyik legjobb elektronikus zenei produkciója, a Röyksopp játszik a VOLT nagyszínpadán. A norvég formáció 2002-ben számos európai ország zenei díjátadóján elnyerte a legjobb elektro produkciónak járó díjat előző évi Melody A.M. című albumáért.

Olyan popslágerek kötődnek a nevükhöz, mint a Happy Up Here, az Eple, a Remind Me vagy a The Girl and the Robot. A Svein Berge és Torbjörn Brundtland által irányított Röyksopp 2009-ben játszott a zamárdi Balaton Soundon, idén – négy év szünet után – két albumot is kiadnak, az egyik, a Junior már megjelent, a másik az év második felében kerül a boltokba.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés