11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKoncertA Szélkiáltótól az experimentális zenéig

A Szélkiáltótól az experimentális zenéig

A Muzsikáló családok programsorozat részeként ezúttal a Fenyvesi család ad ingyenes koncertet december 12-én 19 órakor a Liszt Ferenc Hangversenyteremben.

Népzene, megzenésített vers, szívből jövő muzsika, jó hangulatú koncertek. Ez jut eszünkbe először, ha meghalljuk a Szélkiáltó együttes nevét, immár 42 éve. A saját maguk által megzenésített verseket akusztikus hangszerek kíséretében (hegedű, gordonka, gitár, furulya, ritmushangszerek) adják elő. Kedvenc költőjük Weöres Sándor és József Attila, de megzenésítenek Burns, Ady és Márai verseit is. Lemezeik között találhatunk dalokat a pécsi származású Kossuth-díjas költőtől, Bertók Lászlótól, vagy éppen Nagy Bandó Andrástól is.

Fenyvesi Márton nevével gyakran találkozhatunk az experimentális zenét, popzenét vagy akusztikus jazzt játszó együttesekben. Saját darabjait számtalan formációval szólaltatja meg, kiszenekari hangszereléseit a Jónás Vera „Pyjama Sessions”, a Kovács Linda Quartet, nagyzenekari hangszereléseit pedig a Modern Art Orchestra tűzi rendszeresen műsorára.

2008-ban az Első Országos Jazz Zeneszerző Versenyen I. díjat és a legjobb jazz-zenekarnak járó díjat vette át, 2010-ben döntőbe került a 12. monacói nemzetközi jazz szólista versenyen, ahol legfiatalabb résztvevőként 3. helyezést nyert. 2011-ben Junior Prima díjat kapott.

Fellépnek:

Fenyvesi Márton, gitár

Szabó Ildikó, blockflöte, és a Szélkiáltó együttes tagjai:

Fenyvesi Béla | Dr. Lakner Tamás | Rozs Tamás

Különleges alkalmat ígér, ezért kíváncsian várjuk, hogyan játszik együtt két generáció, két külön zenei világ.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: [email protected].

A hangverseny a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. és a PTE közös szervezésében valósul meg, támogatja az Európai Szociális Alap.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő